Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sabah Namazının Sünneti ile farzı arasında hangi dua okunur?

Sabah Namazının Sünneti ile farzı arasında hangi dua okunur?
0
194

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Sabah namazının sünneti ile farzı arasında okunması gereken özel bir duaya bulunmamaktadır

ALT :larcomupluploadsmuharremayindayapilacakibadetler48759jpegmuharremayindayapilacakibadetler48759ALT

Yalnız gece veya sabahtan namazına kalkıldığı zamandan itibaren farzın kılınmasından ardından da devamlı süre dilimi içerisinde okunacak öbür duaların bulunduğunu gösteren hadisler bulunmaktadırBu hadis rivayetlerinden sabahtan sünnetlerinden önce, sabahtan sünneti ile farzı aralarında, sabahleyin namazının farzından sonradan, güneş doğuncaya değin dua etmenin sünnet olduğunu kavramak mümkündür

Bezzar ’ın sahih bir senetle rivayet ettiğine kadar, bu dualardan biri şöyledir: H

Ya Hayyu ya Kayyum, bi rahmetike estağîsu, eslih li şenî küllihi ve la tekinlî ila nefsî tarfete aynin

Duanın Anlamı

Ey gerçek hayatın sahibi olan Hay, ey her şeyi varlıkta durduran Kayyum! Senin rahmetine sığınıyorumdestek diliyorum, her yönden benim durumumu düzelt ve bir an olsun beni nefsime bırakmaDuanın şeklini belirleyen unsurlardan biri de öncelikli ihtiyaçtır Bu asırda insanların en çok muhtaç olduğu husus imanın korunmasıdır, bilhassa de içten ve gönülden Allah ’ı tanımaktır
*