Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sabah ve Akşam Yapılan Dualar

Sabah ve Akşam Yapılan Dualar
0
174

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yüz kere:
????????? ????? ????????????
1) “Allah’a hamdederek O’nu tüm noksanlıklardan tenzih ederim
Müslim 42071
Yüz kere:
???????????? ????? ????????? ????????
2) “Allah’tan mağfiret diler ve O’na tevbe ederim
Buhari, Müslim
On kere:
??????????? ????? ???????? ????? ?????????? ?????????
3) “Allah’ım! Nebimiz Muhammed’e salat ve selam eyle
Taberani, Albani Sahihu’tTerğib ve’tTerhib 1273
Akşamlayınca üç kere:
??????? ??????????? ????? ???????????? ???? ????? ??? ??????
4) “Yarattıklarının şerrinden, Allah’ın eksiksiz kelimelerine sığınırım
Ahmed, Nesei Amelu’lYevmi ve’lLeyle, Albani Sahihi Tirmizi, Albani Sahihi İbni Mace
Sabahlayınca:
??????????? ?????? ?????????? ??????? ???????? ????????? ???????? ????????? ????????????
5) “Allah’ım! Senden, faydalı bir ilim, temiz bir rızık ve Kabul olunan bir amel isterim
İbni Mace, Zadü’lMead
?????????? ???? ????????? ???????????? ???????????? ????? ???? ?????????? ????????
6) “Hamd, yalnızca Allah’adır Salat ve selam, kendisinden sonra Nebi gelmeyecek olan Muhammed’in üzerine olsun
Albani Sahihi Ebu Davud 2698
Sabahlayınca üç kere:
????????? ????? ????????????? ?????? ????????? ??????? ????????? ???????? ???????? ????????? ???????????
7) “Yarattıklarının sayısınca, kendisinin razı olacağı kadar, arşının ağırlığı ve kelimelerinin çokluğunca hamdederek Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim
Müslim
??????????? ???? ???????????? ?????? ???????????? ?????? ???????? ?????? ??????? ?????????? ??????????
8) “Allah’ım! Senin yardımınla sabahlar ve yine Senin yardımınla akşamlarız Senin yardımınla yaşar ve Senin yardımınla ölürüz Dönüş, yalnızca Sanadır
Albani Sahihi Tirmizi
Üç kere:
?????? ????? ??????? ?????????? ???? ??????? ?????? ??? ???????? ????? ??? ??????????? ???????????????? ??????????
9) “İsmiyle yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla O, hakkıyla işiten ve her şeyi bilendir
Ebu Davud, Tirmizi, Albani Sahihi İbni Mace
???????? ??? ????????! ???????????? ???????????? ???????? ??? ??????? ???????? ????? ????????? ???? ??????? ???????? ??????
10) “Ya Hayy, Ya Kayyum! Senin rahmetinle yardım dilerim Bütün işlerimi düzelt ve beni göz açıp kapayınca kadar bile olsa nefsime bırakma
Hakim, Albani Sahihu’tTerğib ve’tTerhib
On kere:
??? ?????? ?????? ????? ???????? ?????????? ????? ???? ????????? ?????? ?????????? ??????????? ????? ?????? ???????
11) “Allah’tan başka hak olarak ibadete layık hiçbir ilah yoktur O, birdir ve hiçbir ortağı yoktur Mülk O’nundur, hamd da O’nadır O, her şeye gücü yetendir
Ebu Davud, İbni Mace, Nesei Amelu’lYevmi ve’lLeyle, Albani Sahihu’tTerğib ve’tTerhib
Sabahlayınca yüz kere:
??? ?????? ?????? ????? ???????? ?????????? ????? ???? ????????? ?????? ?????????? ??????????? ????? ?????? ???????
12) “Allah’tan başka hak olarak ibadete layık hiçbir ilah yoktur O, birdir ve hiçbir ortağı yoktur Mülk O’nundur, hamd da O’nadır O, her şeye gücü yetendir
Buhari, Müslim
??????????? ?????????? ????????? ????? ??????????? ?????? ??? ?????? ?????? ????? ???????? ??? ??????? ????? ???? ????????? ?????? ????????? ??????????? ????? ?????? ???????? ????? ?????????? ?????? ??? ??? ????? ????????? ???????? ??? ???????? ????????? ???? ???? ????? ??? ??? ????? ????????? ??????? ??? ????????? ????? ??????? ???? ???? ?????????? ??????? ?????????? ????? ??????? ???? ???? ??????? ??? ???????? ???????? ??? ?????????
13) “Mülk, Allah’a ait olduğu halde sabahladık Hamd Allah’adır Allah’tan başka hak olarak ibadete layık hiçbir ilah yoktur O, tektir ve ortağı yoktur Mülk O’nundur Hamd, O’nadır O, her şeye gücü yetendir Rabbim! Senden bu günde olan ve bu günden sonraki hayrı ister bu günün şerrinden ve bu günden sonraki şerden de Sana sığınırım Rabbim! Tembellikten ve ihtiyarlığın kötülüğünden Sana sığınırım Rabbim! Cehennem ve kabir azabından Sana sığınırım
Müslim
??????????? ?????? ?????? ??? ?????? ?????? ?????? ??????????? ??????? ????????? ??????? ????? ???????? ?????????? ??? ???????????? ??????? ???? ???? ????? ??? ????????? ??????? ???? ???????????? ???????? ????????? ????????? ????????? ??? ????????? ??? ???????? ?????????? ?????? ??????
14) “Allah’ım! Sen benim Rabbimsin Senden başka hak olarak ibadete layık hiçbir ilah yoktur Beni Sen yarattın ve ben Senin kulunum Gücüm yettiğince Sana verdiğim söz üzereyim Yaptıklarımın şerrinden Sana sığınırım Üzerimdeki nimetini ve günahlarımı kabul ediyorum Beni bağışla Şüphesiz günahları ancak Sen bağışlarsın
Buhari
??????????? ???????? ??? ???????? ??????????? ???????? ??? ???????? ??????????? ???????? ??? ???????? ??? ?????? ?????? ?????? ??????????? ?????? ??????? ???? ???? ????????? ???????????? ????????? ???? ???? ??????? ?????????? ??? ?????? ????? ??????
15) “Allah’ım! Bedenime afiyet ver Allah’ım! Kulağıma afiyet ver Allah’ım! Gözüme afiyet ver Senden başka hak olarak ibadete layık hiçbir ilah yoktur Allah’ım! Küfürden ve fakirlikten Sana sığınırım Kabir azabından Sana sığınırım Senden başka hak olarak ibadete layık hiçbir ilah yoktur
Ebu Davud, Ahmed, Nesei Amelu’lYevmi ve’lLeyle, Buhari Edebu’lMüfred
??????????? ?????? ??????????? ??????????????????????? ??? ?????????? ???????????? ??????????? ?????? ??????????? ??????????????????????? ??? ?????? ??????????? ?????????? ????????? ??????????? ??????? ??????????? ??????? ??????????? ??????????? ?????????? ??? ?????? ???????? ?????? ???????? ?????? ????????? ?????? ?????????? ??????? ???????? ????????? ???????????? ???? ????????? ???? ???????
16) “Allah’ım! Dünya ve ahirette Senden af ve afiyet dilerim Allah’ım! Dinim, dünyam, ailem ve malım hakkında Senden af ve afiyet dilerim Allah’ım! Ayıplarımı gizle ve beni korkularımdan emin kıl Allah’ım! Beni önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden (gelecek belalara karşı) koru Altımdan yere batırılarak helak edilmekten Senin azametine sığınırım
Ebu Davud, Albani Sahihi İbni Mace
??????????? ??????? ????????? ??????????????? ??????? ????????????? ??????????? ????? ????? ?????? ???????????? ???????? ???? ??? ?????? ?????? ??????? ??????? ???? ???? ????? ???????? ?????? ????? ???????????? ??????????? ?????? ?????????? ????? ??????? ??????? ????????????? ????? ????????
17) “Gizli ve aşikarı bilen, göklerin ve yerin yaratıcısı Allah’ım! Her şeyin Rabbi ve sahibi! Senden başka hak olarak ibadete layık hiçbir ilah olmadığına şehadet ederim Nefsimin şerrinden Sana sığınırım Şeytan ve şirkinin şerrinden, nefsime kötülük etmekten veya o kötülüğü bir Müslümana götürmekten Sana sığınırım
Ebu Davud, Albani Sahihi Tirmizi
??????????? ????? ???????? ??????????????????? ???????? ???????????????????? ????? ??????????? ????????? ?????? ????? ???????? ?????????? ??????? ??????? ???????? ????????????? ???????? ????????? ????? ????? ???? ??????????????
18) “İslam fıtratı, ihlas kelimesi ve Nebimiz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in dini üzere hanif ve Müslüman olan, müşriklerden olmayan babamız İbrahim’in milleti üzere sabaha eriştik
Ahmed, İbni esSünni, Amelu’lYevmi ve’lLeyle Albani Sahihu’lCami
??????? ??? ??????? ?????? ???????????? ??????????? ??? ?????????? ?????? ????? ?????? ????? ??? ??? ????????????? ????? ??? ???????? ??? ??? ??????? ???????? ???????? ?????? ?????????? ???????? ??? ?????? ??????????? ????? ?????????? ????? ?????????? ???????? ????? ???????? ?????? ????? ???? ?????? ??????????? ????????????? ?????????? ????? ????????? ??????????? ???????????????? ??????????
19) “Allah, O’ndan başka ilah olmayan, kendisini uyuklama ve uyku tutmayan, Hayy, Kayyum’dur Göklerde ve yerde olan ancak O’nundur O’nun izni olmadan katında şefaat edecek kimdir? Onların işlediklerini, işleyeceklerini bilir O’nun dilediğinden başka ilminden hiçbir şeyi kavrayamazlar Kürsüsü gökleri ve yeri kaplamıştır, onların gözetilmesi O’na ağır gelmez O yücedir, büyüktür
Bakara 255
Üç kere: “İhlas Suresi
Üç kere: “Felak Suresi
Üç kere: “Nas Suresi