Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sabancı, Temsa İş Makinaları’nın çoğunluk hissesini Japon ortağına satıyor

Sabancı, Temsa İş Makinaları’nın çoğunluk hissesini Japon ortağına satıyor

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Sabanci%2DTemsa%2DIs%2DMakinalari%2Dnin%2Dcogunluk%2Dhissesini%2DJapon%2Dortagina%2Dsatiyor%2D223748%2Ejpg

Sabancı Holding alt iştiraklerine ait Temsa İş Makinaları’nın yüzde 41 hissesini diğer ortak olan Marubeni’ye satma kararı aldığını açıkladı. Japonlar şirketteki payını yüzde 90’a çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamada, “Gerçekleşen devrin ardından, alt iştirakler Temsa İş Makinaları'ndaki %10 oranındaki hissesini korumaya devam edecek” denildi.

Sabancı, 2014’te şirketin yüzde 49’unu Marubeni Corp’a satmıştı.

Sabancı Holding otobüs üreticisi Temsa Ulaşım Araçları’ndaki sahip olduğu yüzde 48.71 hissenin tamamını 182.7 milyon liraya True Value Capital Partners’a satmıştı.

Similar threads

Dünya gazetesinden Aysel Yücel'in haberine nazaran, True Value Capital Partners'a satılan TEMSA’nın borçları ile birlikte Sabancı Holding tarafından geri alınacağı tez ediliyor. Hükümete yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Hazine Bakanı Berat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Karalar, "Güler Hanım TEMSA için direkt olarak biz burayı satın alırız, üzere bir tabir kullanmadı ancak kendileri ‘sattığımız yerlerin çalışmasını isteriz’ dedi” tabirlerini kullandı. Adana mahallî basınında yer alan habere nazaran Adana Büyükşehir Belediye Lideri Zeydan Karalar, Sabancı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Sabancı Holding’de Cenk Alper’in CEO olarak göreve başlaması sonrası boşalan Sanayi Grup Başkanlığı’na Brisa CEO’su Cevdet Alemdar atandı. Alemdar, 1 Nisan 2020 tarihi itibarı ile görevine başladı. Cevdet Alemdar’ın 27 yıldır Sabancı Holding bünyesinde çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Türkiye'nin önde gelen otobüs üreticilerinden Temsa'yı geçen yılın mayıs ayında İsviçre merkezli True Value Capital Partners şirketine satan Sabancı Holding, ortağı Çekya merkezli Skoda Transportaion ile değerli bir adım attı. Bu yılın şubat ayında âlâ niyet mektubunu imzalayan Sabancı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Sabancı Holding, Enerjisa Üretim ile Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalede dört bölgenin ikisini aldı. Böylelikle ihalede tahsise açılan 1000 MW’lık kapasitenin yarısı Enerjisa Üretim portföyüne katılmış oldu. Enerjisa Üretim, ikincisi yapılan “Rüzgar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,496Konular
981,878Mesajlar
29,917Kullanıcılar
ErkanzglSon üye
Üst Alt