Sabır,en büyük erdemdir Adam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği bir kazada birlikte ölmüşlerdi Gökyüzüne çıktıktan daha sonra bembeyaz bulutların aralarında dolaşmaya başladılar Adam fazla susamıştı Biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini mükemmel bir manzaranın karşı buldular Rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altından üretilmiş bir bahçe kapısı ve onları tedarik eden beyazlar içinde bir bayan Adam köpeğiyle birlikte kadına yaklaştı ve sordu: Affedersiniz burası neresi? Kadın ona gülümsedi: Burası Cennet, efendim Adam bunun üstüne sevinçle Olağanüstü!!!dedi Peki bana birazcık su verebilir misiniz, doğrusu fazla susadım Kadın cevap verdi: Natürel efendim, içeri girin İçerde dilediğiniz değin su bulabilirsiniz Böylece adam köpeğine döndü, Hadi oğlum içeri giriyoruzdiyerek kapıya yürüdü Ama bayan onu ansızın durdurdu: Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez Hayvanları içeri almıyoruz Bunun üzerine adam bir lahza durdu Düşündü Ve geri dönüp köpeğiyle birlikte geldikleri yolun tam zıt yönünde yürümeye koyuldular Bir zaman geçtikten daha sonra kendilerini bu kere tozlu çamurlu bir yolda buldular ve yolun sonunda karşılarına çiftlik girişini hatırlatan bir kapıyla yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı Adam sordu: Affedersiniz Bana birazcık su verebilir misiniz? Dede İçeri geldedi Kapıdan girdikten sonra sağ tarafta bir çeşme var Adam sordu: Peki arkadaşım da benimle gelip ordan içebilir mi?Dede Tabiidedi çeşmenin yanına köpeğinin de su içebileceği bir kase bulacaksın Bunun üstüne adam kapıdan girdi Biraz yürüdükten sonra sağ tarafta çeşmeyi buldu Adam çeşmeden köpek de oracıktaki kaseden doya doya içerek susuzluklarını giderdiler Derken adam geri artan bir şekilde girişte bekleyen dedeye sordu: Su için çok teşekkür ederim Peki burası neresi? Büyükbaba Burası cennetdedi Bunu duyan adam şaşırdı: Ama nasıl olur? henüz burası gibi kırık dökük olmayan harikulade bir yere gittik ve orasının da Cennet olduğunu söylediler Dede Şu rengarenk çiçeklerle süslü altın kapılı yer mi?dedi fakat orası Cehennem Adam ayrıntılarıyla şaşırmıştı: Peki ama orası sizin adınızı kullanarak insanları kandırıyor diye hiç kızmıyor musunuz?? Büyükbaba gülümsedi: Kızmıyoruz Çünkü onlar kendi çıkarı için en iyi arkadaşını güya yolda bırakanları Cennet'ten uzakta tutuyorlar Sabır, en büyük erdemdir