Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sabırlı olmak hakkında...

Sabırlı olmak hakkında...
0
110

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Allah(cc)'ın Selamı Rahmeti ve Bereketi Tüm Müslümanların Üzerine Olsun

SABIR

3207 Hz Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm), (ölen) çocuğu için ağlamakta olan bir kadına rastlamıştı:
Allah'tan kork ve sabret!buyurdu: Kadın (ızdırabından kendisine hitab edenin kim olduğuna bile bakmadan):
Benim başıma gelenden sana ne?'' dedi Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) uzaklaşınca, kadına:
Bu Resulullah idi!'' dendi Bunun üzerine, kadın çocuğun ölümü kadar da söylediği sözden dolayı (utanıp) üzüldü (Özür dilemek için) doğru aleyhissalâtu vesselâmın kapısına koştu: Ama kapıda bekleyen kapıcılar görmedi, doğrudan huzuruna çıktı ve:
Ey Allah'ın Resulü, (o yakışıksız sözü) sizi tanımadan sarfettim (bağışlayın!)dedi Aleyhissalâtu vesselam:
Makbul sabır, musibetle karşılaştığın ilk andakidirbuyurdu

Buhari; Cenâiz 43; 7, 32, Ahkâm 11; Müslim, Cenâiz 14, (626); Ebu Dâvud, Cenâiz 27, (3124); Tirmizi, Cenâiz 13, (987); Nesâi; Cenâiz 22, (4, 22)

3208 Ümmü Seleme (radıyallahu anhâ) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı şunları söylerken işittim:
Kendisine bir musibet gelen müslüman Allah'ın emrettiği: İnnâ lillahi ve innâ ileyhi râci'ün, allahümme ecirni fi musibeti vahluf li hayran minhâ Biz Allah'ınız ve ancak O'na döneceğiz Bana bu musibetim için ücret ver Ve bana bunun arkasından daha hayırlısını ver'' derse Allah o musibeti alır ve mutlaka daha hayırlısını verir
Ümmü Seleme der ki: Ebu Seleme (radıyallahu anh) vefat ettiği zaman ben: Ebu Seleme'den daha hayırlı olan hangi müslüman var? Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a ilk hicret eden hâne, onun hânesiydi'' dedim Ben bunu söyledikten sonra Allah, onun yerine bana Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı verdi Şöyle ki: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm), bana Hâtib İbnu Ebi Belte'a'yı göndererek kendisi için beni istetti Ben: Benim (küçük) bir kız çocuğum var, ayrıca ben kıskanç bir kadınım (Resulullah'ın ise birçok hanımı var, imtizacsızlıktan korkarım)'' diye cevap verdim Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm):
Kız çocuğuna gelince, Allah'a dua ederiz, onu kendisinden müstağni kılar, kıskançlığı için de Allah'a gidermesini dua ederim'' buyurdular''

MüsIim, Cenâiz 3, (918); Muvatta; Cenâiz 42, (1, 236); Ebu Dâvud, Cenâiz 22, (3119); Tirmizi, Da'avât 88; (3506)

3209 Ebu Sinân anlatıyor: Oğlum Sinan'ı defnettiğimde kabrin kenarında Ebu Talha elHavlani oturuyordu Defin işinden çıkınca bana:
Sana müjde vermeyeyim mi?'' dedi Ben:
Tabii, söyle!'' dedim
Ebu Musa elEş'ari (radıyallahu anh) bana anlattı'' diye söze başlayıp Resulullah'ın şu sözlerini nakletti:
Bir kulun çocuğu ölürse, Allah meleklere şöyle söyler:
Kulumun çocuğunu kabzettiniz mi?
Evetderler
Yani kalbinin meyvesini elinden mi aldınız?'' yine:
Evetderler Allah tekrar sorar:
Kulum (bu esnâda) ne dedi?''
Sana hamdetti ve istircâda bulundu'' derler Bunun üzerine Allah Teâla hazretleri şöyle emreder:
Öyleyse, kulum için cennette bir köşk inşa edin ve bunu Beytu'lhamd (hamd evi) diye isimlendirin''

Tirmizi; Cenâiz, 36; (1021)

858,497Konular
982,563Mesajlar
30,308Kullanıcılar
sytexistSon üye
Üst Alt