Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin;

Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin;
0
188

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
1) “Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin; ne var ki bu huşu duyanların dışındakilere şüphesiz çok zordur
Bakara 45
2) “Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin; Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir
Bakara 153
3) “Andolsun ki sizi biraz korkuyla, biraz açlıkla ve biraz mal, can ve ürünlerden yana eksiltmekle deneriz; öyleyse sabredenleri müjdele
Bakara 155
4) “İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir Fakat iyilik, o kimselerin iyiliğidir ki, Allah’a ve ahiret gününe, meleklere, kitaplara ve nebilere iman etmişlerdir Mal sevgisine rağmen onu yakınlarına, yetimlere, düşkünlere, yolda kalmışlara ve kölelerin kurtuluşuna vermişlerdir Namazı kılmış, zekât vermiş, ahitleştikleri zaman, ahitlerini yerine getirmişlerdir Zorda, darda ve savaşta sabırlıdırlar İşte doğruyu söyleyenler onlardır; takva sahibi olanlarda onlardır
Bakara 177
5) “Calut askerleriyle karşılaştıkları zaman da:
‘Rabbımız bize bol sabır ver, sebatımızı arttır ve kâfir olan bu kavme karşı bize yardım et’ demişlerdi
Bakara 250
6) “Size daha hayırlısını haber vereyim mi? Rabbımız şüphesiz biz iman ettik öyleyse bizim günahlarımızı bağışla ve bizi cehennem azabından koru diyerek sabreden, sadık olan, ibadetlerinde ve itaatlerinde sürekli olan, mallarını Allah yolunda harcayan ve seher vaktinde Allah’tan mağfiret dileyen muttakiler için Allah’ın katında tertemiz eşler ve altından ırmaklar akan, ebedi kalacakları cennetler vardır
Âli İmran 15, 16, 17
7) “Yoksa siz, Allah içinizden cihada katılanları belli etmeden ve sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete gireceğinizi mi sanıyorsunuz?
Âli İmran 142
8) “Mallarınız ve canlarınız konusunda, herhalde imtihana çekileceksiniz; sizden önce kendilerine kitap verilenlerden de, müşriklerden de, muhakkak eza verici söz işiteceksiniz Eğer sabreder ve sakınırsanız, işte bu azmedilmesi gereken işlerdendir
Âli İmran 186
9) “Ey iman edenler! Sabredin, tahammül gösterin; müteyakkız olun ve Allah’tan sakının ki kurtuluşa eresiniz
Âli İmran 200
10) “Sen bizden, sırf Rabbimizin ayetleri bize gelince, onlara iman ettiğimizden ötürü intikam alıyorsun Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır Canımızı Müslümanlar olarak al
A’raf 126
11) “Allah’a ve Rasulüne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin Aksi halde başarısızlığa uğrarsınız ve kuvvetiniz yok olup gider Sabredin, şüphesiz ki Allah, sabredenlerle beraberdir
Enfâl 46
12) “Şimdi Allah sizde zaaf olduğunu bilmiş ve (yükünüzü) hafifletmiştir Buna göre eğer sizden sabırlı yüz kişi olursa, ikiyüz kişiye galip gelirler; eğer sizden bin kişi olursa, Allah’ın izniyle ikibin kişiye galip gelirler Allah sabredenlerle beraberdir
Enfâl 66
13) “Kardeşleri sahte kana bulanmış Yûsuf’un gömleğini de getirmişlerdi Babaları ise şöyle demişti: “Hayır nefislerinize size bir işi kolaylaştırmıştır Artık benim için yapılacak iş güzel bir sabırdır
Yûsuf 18
14) “Rablarının yüzü için sabrederler, namazı kılarlar, kendilerine rızıklandırdığımız şeylerden gizli ve açık verenler ve kötülüğü iyilikle defedenler; işte ahiret yurdunda en güzel akibet bunlar içindir
Ra’d 22
15) “Ve sabretmiş olmanız dolayısıyla selamette olunuz Dünyanın akibeti olan bu cennet ne güzel diyecekler
Ra’d 24
16) “Bize yollarımızı göstermiş olduğu halde Allah’a neden tevekkül etmeyelim? Bize yaptığınız eziyetlere mutlaka sabredeceğiz Bu sebeple mütevekkil olanlar, yalnız Allah’a tevekkül etsinler
İbrahim 12
17) “Zulme uğradıktan sonra Allah yolunda hicret edenleri biz, dünyada mutlaka güzel bir yere yerleştiririz Hâlbuki bilmiş olsalar ahiret sevabı daha büyüktür İşte bunlar, sabredenler ve Rablarına güvenip dayananlardır
Nahl 41, 42
18) “Eğer (bir suçtan dolayı) cezan verecek olursanız, size yapılanın aynıyla cezalandırın Sabrettiğiniz takdirde bu sabredenler için daha hayırlıdır
Nahl 126
19) “Sabret! Sabrın ancak Allah’ın yardımıyladır Onlara üzülme! Başvurdukları oyunlardan da endişeli olama!
Nahl 127
20) “O da demişti ki: Şu bir gerçektir ki sen, benimle beraber bulunmaya asla sabredemezsin Zaten bilginle kavrayamadığın bir şeye nasıl sabredeceksin? Musa ise şöyle demişti: Beni inşallah sabreden bir kimse olarak göreceksin Senin hiçbir emrine karşı gelmeyeceğim
Kehf 67, 68, 69
21) “Sana vahyolunana uy; Allah hükmünü verinceye kadar da sabret O hüküm verenlerin en hayırlısıdır
Yûnus 109
22) “Başına gelmiş bir sıkıntıdan sonra kendisine bir hayır taddırarak “kötülük artık benden gitti der O sırada kendisi son derece neşeli ve kibirlidir Ancak sabredenler ve salih amel işleyenler böyle değildir İşte bunlar için mağfiret ve büyük mükâfat vardır
Hûd 10, 11
23) “Bunlar sana vahyettiğimiz gabya ait haberlerdir Bundan önce ne sen nede kavmin bunları bilmiyordunuz Bu itibarla sabret; akıbet, elbette Allah’tan sakınanlar içindir
Hûd 49
24) “Sabret! Şüphesiz Allah, iyilik edenlerin ecrini zayi etmez
Hûd 115
25) “Onlarda şöyle demişti: Yoksa sen Yûsuf musun? O da demişti ki: Ben Yûsuf’um; buda kardeşim Allah lutfetti Şurası muhakkaktır ki, kim Allah’tan korkar ve sabrederse, Allah iyilik edenlerin ecrini zayi etmez
Yûsuf 90