iltasyazilim
FD Üye
3 yemek kaşığı (110 gr)Bizim Yağ Margarin 10 adet baklavalık yufka, 200 gr kaymak Şerbeti için:
1, 5 su bardağı toz şeker, 1 5 su bardağı su 12 damla limon suyu Süslemek için: 1 çay bardağı iç fıstık Tepsiyi yağlamak için:
1 tatlı kaşığı (15gr) Bizim Yağ Margarin Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Şerbeti için; tencerenin içine suyu ve toz şekeri koyuyoruz İçerisine 12 damla limon suyu ilave edip kaynattıktan sonra ılımasını bekliyoruz Tavaya aldığımız Bizim Yağ Margarin’i eritiyoruz Baklavalık yufkaları düz bir tezgaha serdikten sonra 2 adet baklavalık yufkanın üzerine erittiğimiz Bizim Yağ margarini gezdiriyoruz Yufkanın uç kısmına kaymak koyup, rulo şeklinde sararak, gül böreği şekli veriyoruz Hazırladığımız ruloları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz Yufkaları sarma işlemi bittikten sonra, kalan yağı üzerlerine sürüp, önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Sac arası tatlısını fırından çıkarır çıkarmaz, üzerine soğuğa yakın olan şerbeti döküp, tatlımızın şerbetini çekmesini bekliyoruz Tatlımız şerbetini çektikten sonra üzerine fıstık serpip, servis ediyoruz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1, 5 su bardağı toz şeker, 1 5 su bardağı su 12 damla limon suyu Süslemek için: 1 çay bardağı iç fıstık Tepsiyi yağlamak için:
1 tatlı kaşığı (15gr) Bizim Yağ Margarin Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Şerbeti için; tencerenin içine suyu ve toz şekeri koyuyoruz İçerisine 12 damla limon suyu ilave edip kaynattıktan sonra ılımasını bekliyoruz Tavaya aldığımız Bizim Yağ Margarin’i eritiyoruz Baklavalık yufkaları düz bir tezgaha serdikten sonra 2 adet baklavalık yufkanın üzerine erittiğimiz Bizim Yağ margarini gezdiriyoruz Yufkanın uç kısmına kaymak koyup, rulo şeklinde sararak, gül böreği şekli veriyoruz Hazırladığımız ruloları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz Yufkaları sarma işlemi bittikten sonra, kalan yağı üzerlerine sürüp, önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Sac arası tatlısını fırından çıkarır çıkarmaz, üzerine soğuğa yakın olan şerbeti döküp, tatlımızın şerbetini çekmesini bekliyoruz Tatlımız şerbetini çektikten sonra üzerine fıstık serpip, servis ediyoruz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız