iltasyazilim
FD Üye
Sac Arası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket kuru maya
*500 gram kaymak
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tutam tuz
Açmak için;
*Nişasta
*Un
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Sac Arası Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına yumurtayı kırıp üzerine su, süt, sıvı yağ, sirke ve maya ekleyin
*Kontrollü olarak unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun
*Hamuru yarım saat kadar dinlendirin
*Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 15 dakika kadar dinlendirin
*1 bardak nişasta ve 1 bardak unu birlikte karıştırın
*2 adet hamur bezesini ayrı ayrı küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın nişasta ve un karışımıyla
*Daha sonra ikisini üst üste koyup tepsi büyüklüğünde tekrar açın
*Kaymağı eritin Hamurun üzerine serpin
*Hamuru iki yandan kırıştırarak birleştirip gül böreği şeklinde sarın tepsinin ortasına koyun
*Diğer hamurlar için de aynı işlemi yapın
*Tepsiye kol böreği yapar gibi yuvarlak şekilde yerleştirin
*Kalan kaymağı da üzerine yayıp fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
*Fırından aldıktan sonra ılımasını bekleyin
*Daha sonra dilimleyin
*Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket kuru maya
*500 gram kaymak
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tutam tuz
Açmak için;
*Nişasta
*Un
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Sac Arası Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına yumurtayı kırıp üzerine su, süt, sıvı yağ, sirke ve maya ekleyin
*Kontrollü olarak unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun
*Hamuru yarım saat kadar dinlendirin
*Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 15 dakika kadar dinlendirin
*1 bardak nişasta ve 1 bardak unu birlikte karıştırın
*2 adet hamur bezesini ayrı ayrı küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın nişasta ve un karışımıyla
*Daha sonra ikisini üst üste koyup tepsi büyüklüğünde tekrar açın
*Kaymağı eritin Hamurun üzerine serpin
*Hamuru iki yandan kırıştırarak birleştirip gül böreği şeklinde sarın tepsinin ortasına koyun
*Diğer hamurlar için de aynı işlemi yapın
*Tepsiye kol böreği yapar gibi yuvarlak şekilde yerleştirin
*Kalan kaymağı da üzerine yayıp fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
*Fırından aldıktan sonra ılımasını bekleyin
*Daha sonra dilimleyin
*Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.