iltasyazilim
FD Üye
Sac Arası Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağ ( hamurun içine)
*Yarım bardak su
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta ( açmak için )
*250 gr tereyağı ( erimiş )
*250 gr kaymak
*1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
Sac Arası Tarifi Yapılışı Yumurta, tereyağı, su, tuz ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur ( yumurtaları ayrı bir yerde kırıp içine atarsanız daha güzel olur) Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır Üzerinde nemli bir bez örtülür 30 dk dinlendirilir Bezeler çok ince bir şekilde nişasta ile açılır Üzerine erimiş yağdan 1 kaşık serpilir Sonra kaymak sürülür Çubuk şeklinde sarılır Yağlanmış tepsinin dışından başlayarak içe doğru döşenir İsterseniz tek porsiyonluk rulo olarak sarabilirsiniz Yufkalar bitince kalan yağ kızdırılıp üzerine serperek gezdirilir Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir Piştikten sonra üzerine pudra şekeri veya da toz şeker serpilir
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağ ( hamurun içine)
*Yarım bardak su
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta ( açmak için )
*250 gr tereyağı ( erimiş )
*250 gr kaymak
*1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
Sac Arası Tarifi Yapılışı Yumurta, tereyağı, su, tuz ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur ( yumurtaları ayrı bir yerde kırıp içine atarsanız daha güzel olur) Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır Üzerinde nemli bir bez örtülür 30 dk dinlendirilir Bezeler çok ince bir şekilde nişasta ile açılır Üzerine erimiş yağdan 1 kaşık serpilir Sonra kaymak sürülür Çubuk şeklinde sarılır Yağlanmış tepsinin dışından başlayarak içe doğru döşenir İsterseniz tek porsiyonluk rulo olarak sarabilirsiniz Yufkalar bitince kalan yağ kızdırılıp üzerine serperek gezdirilir Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir Piştikten sonra üzerine pudra şekeri veya da toz şeker serpilir