Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saçaklı Poğaça

Saçaklı Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Saçaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım paket yaş maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

*2 yumurta sarısı
*Ayçiçeği çekirdeği yada susam çörek otu

Arası için;

*1 kutu lapne peyniri
*Batırmak için maydanoz
*Rendelenmiş kaşar
*1 kilo un

*
Saçaklı Poğaça Tarifi Yapılışı Yarım paket mayayı ilik süt ve şekerle kabarana kadar bekletin bir kapta bu daha yumuşak olmasını sağlar ardından kabaran mayayı küçük bi leğene alıp sıvı yağ tuz ilave edin Yarım bardakta su ilave edip yavaş yavaş unu ekleyin yaklaşık bir kilo un kullandım ben Azar azar yedire yedire koyun ki un fazla gelmesin En son hamuru toparlayıp streç filmle kapatıp 40 dk kadar dinlendirdim Biraz mayalandıktan sonra cevizden büyük parçalar alıp yuvarlayın tepsiye dizin Kabarana kadar bekleyin 1 saat 1 5 saat de durabilir En son 185 derecede yumurta sarılarını sürüp çekirdek içlerini atıp fırına sürün iyice kızarsın Fırından çıkartıp soğuyunca aralarını bıçakla kesip biraz labne sürün ağız kısmına da sürün ve doğranmış kaşara ve maydanoza batırın 10 15 e yakın poğaça çıktı çokta lezzetli olmuş hanımlar beğeni aldı yani afiyet olsun

858,497Konular
981,953Mesajlar
29,949Kullanıcılar
SOPAROGLANSon üye
Üst Alt