iltasyazilim
FD Üye
Sacda Pırasalı Ekmek ve Bazlama (Kayseri Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket (50 gr) yaş maya yada 4 tatlı kaşığı toz maya
*3 su bardağı ılık süt
*Aldığı kadar un
*12 kesme şeker
*Tuz
Harcı için;
*23 kalın pırasa
*Tuz, baharatlar
*Beyaz peynir
*Kaşar rendesi
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
Not: siz istediğiniz harcı tercih p
Sacda Pırasalı Ekmek ve Bazlama (Kayseri Usulü) Tarifi Yapılışı Hanımanneyle kolları sıvadık geçtik hamur basına Kayseride kayınvalideye hanımanne denilir Kaynana hakkaten kaynanalık yapana denilir Hamurdan korkmayın hamur sizden korksun ilk defa hamur başına geçenler için bu slogan Eskiden büyük bir zahmet gelirdi bana hamur yoğurmak şimdiyse elim hamurdan çıkmıyor Foto sizi yanıltmasın biz 6 kg undan yaptık malum horanta (aile) büyük
Kabımıza maya, şeker, tuz ve sütü alalım Süt ılık olacak, çok sıcak olursa mayayı öldürür Maya eriyince azar azar unu ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz Hamur oldukça cıvık olacak ki yumuşacık bazlamalar ve ekmekler olsun Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım Bir sofra bezi serelim, unlayalım Bezeler yapalım hamurumuzdan Biz bazlamaları tavada, pırasalı ekmekleri sacda yaptık Sizin nasıl kolayınıza gelirse tercih sizin Harcımızı hazırlıyoruz Pırasaları ince ince doğrayıp tüm malzemeyi karıştırıyoruz Bezeleri tek tek açıp harcımızı koyup kapatıp pişiriyoruz Bazlamaları oklava kullanmadan elle şekillendirelim Afiyet olsun
*1 paket (50 gr) yaş maya yada 4 tatlı kaşığı toz maya
*3 su bardağı ılık süt
*Aldığı kadar un
*12 kesme şeker
*Tuz
Harcı için;
*23 kalın pırasa
*Tuz, baharatlar
*Beyaz peynir
*Kaşar rendesi
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
Not: siz istediğiniz harcı tercih p
Sacda Pırasalı Ekmek ve Bazlama (Kayseri Usulü) Tarifi Yapılışı Hanımanneyle kolları sıvadık geçtik hamur basına Kayseride kayınvalideye hanımanne denilir Kaynana hakkaten kaynanalık yapana denilir Hamurdan korkmayın hamur sizden korksun ilk defa hamur başına geçenler için bu slogan Eskiden büyük bir zahmet gelirdi bana hamur yoğurmak şimdiyse elim hamurdan çıkmıyor Foto sizi yanıltmasın biz 6 kg undan yaptık malum horanta (aile) büyük
Kabımıza maya, şeker, tuz ve sütü alalım Süt ılık olacak, çok sıcak olursa mayayı öldürür Maya eriyince azar azar unu ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz Hamur oldukça cıvık olacak ki yumuşacık bazlamalar ve ekmekler olsun Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım Bir sofra bezi serelim, unlayalım Bezeler yapalım hamurumuzdan Biz bazlamaları tavada, pırasalı ekmekleri sacda yaptık Sizin nasıl kolayınıza gelirse tercih sizin Harcımızı hazırlıyoruz Pırasaları ince ince doğrayıp tüm malzemeyi karıştırıyoruz Bezeleri tek tek açıp harcımızı koyup kapatıp pişiriyoruz Bazlamaları oklava kullanmadan elle şekillendirelim Afiyet olsun