iltasyazilim
FD Üye
Sacda Sivas Usulü Katlamaç Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo un ( biz daha fazla yaptık kalabalık olduğumuz için)
*Göz kararı su
*Tuz
Sos için;
*4 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
Sacda Sivas Usulü Katlamaç Tarifi Yapılışı İlk olarak geniş bir kaba biraz su koyup mayayı karıştırarak eritelim, ölçü vermek istemedim ,çünkü değişebiliyor unu ekledikten sonra suyu azar azar ekleyip yoğuralım, elde edeceğimiz hamur ne cıvık ne de çok sert olmalı orta yumuşaklıkta hamur elde edene kadar azar azar su ekleyip yoğuralım, üzerini bir bezle örtüp, 23 saat dinlendirelim, bu arada iç harcını hazırlayalım ,biz 3 çeşit patatesli, ıspanaklı ve çökelikli yaptık iç harcını siz kendi istediğiniz gibi yapabilirsiniz, sonrasında beze alıp oklavayla incecik açalım,kenarlarını iki yandan kapatıp üzerine yağ gezdirelim ve iç harcımızı koyup diğer iki yandan kapatıp sacda veya yapışmaz tavada pişirelim, bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayalım ve sıcak sıcak servis edelim ,yanında ayranla mükemmel oluyor*?
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun
*1 kilo un ( biz daha fazla yaptık kalabalık olduğumuz için)
*Göz kararı su
*Tuz
Sos için;
*4 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
Sacda Sivas Usulü Katlamaç Tarifi Yapılışı İlk olarak geniş bir kaba biraz su koyup mayayı karıştırarak eritelim, ölçü vermek istemedim ,çünkü değişebiliyor unu ekledikten sonra suyu azar azar ekleyip yoğuralım, elde edeceğimiz hamur ne cıvık ne de çok sert olmalı orta yumuşaklıkta hamur elde edene kadar azar azar su ekleyip yoğuralım, üzerini bir bezle örtüp, 23 saat dinlendirelim, bu arada iç harcını hazırlayalım ,biz 3 çeşit patatesli, ıspanaklı ve çökelikli yaptık iç harcını siz kendi istediğiniz gibi yapabilirsiniz, sonrasında beze alıp oklavayla incecik açalım,kenarlarını iki yandan kapatıp üzerine yağ gezdirelim ve iç harcımızı koyup diğer iki yandan kapatıp sacda veya yapışmaz tavada pişirelim, bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayalım ve sıcak sıcak servis edelim ,yanında ayranla mükemmel oluyor*?
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun