iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 su bardağı un
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı margarin
1 tutam tuz
2,5 su bardağı şeker
2 dilim limon
Not : Malzeme 4 kişiliktir
HAZIRLANIŞI
Tencereye suyu ve margarini koyun Margarin eridiğinde unu, birer tutam şeker ve tuzu ekleyin Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten alın Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırarak, yoğurun Yumurtalar hamurla bütünleşip özlü bir hamur elde ettiğinizde, misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Hamurları, kızgın sıvı yağda tavayı arada bir sallayarak kızartın
Tatlının şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın Şerbetin hazır olmasına yakın limon dilimlerini şerbetin içine atın Çıkan lokmaları, soğuttuğunuz şerbetin içine atın Şerbetini emen tatlıların üzerine ceviz fındık dökerek servis yapın
Afiyet olsun
2 su bardağı un
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı margarin
1 tutam tuz
2,5 su bardağı şeker
2 dilim limon
Not : Malzeme 4 kişiliktir
HAZIRLANIŞI
Tencereye suyu ve margarini koyun Margarin eridiğinde unu, birer tutam şeker ve tuzu ekleyin Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten alın Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırarak, yoğurun Yumurtalar hamurla bütünleşip özlü bir hamur elde ettiğinizde, misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Hamurları, kızgın sıvı yağda tavayı arada bir sallayarak kızartın
Tatlının şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın Şerbetin hazır olmasına yakın limon dilimlerini şerbetin içine atın Çıkan lokmaları, soğuttuğunuz şerbetin içine atın Şerbetini emen tatlıların üzerine ceviz fındık dökerek servis yapın
Afiyet olsun