Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sadaka Sozluk ve Terim Nedir?Sadaka Anlamı Ne Demektir?

Sadaka Sozluk ve Terim Nedir?Sadaka Anlamı Ne Demektir?
0
251

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
SADAKA NEDİR?

Sozlukte sevap elde etmek amacıyla yapılan yardım, bağış anlamına gelen “sadaka dini bir terim olarak yuce Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla karşılıksız olarak, muhtaclara yapılan yardım demektir
Sadakalar; farz, vacip ve mendup kısımlarına ayrılır Zaruret derecesinde ihtiyac icerisinde bulunanlara yardım etmek ve dinen zengin kimselerin vermekle yukumlu olduğu zekat farz, sadakai fıtır vacip, diğer yardımlar ise menduptur

Similar threads

sadaka nedir, sadaka ceşitleri nelerdir Sadaka; Allah Teala'nın rızasını kazanmak niyetiyle, karşılıksız olarak fakir ve muhtaclara yardım etme, iyilik ve ihsanda bulunma demektir Sadaka ceşitleri 1 Sadakai cariye 2 Fıtır sadakası 3 Nafile olan sadakalar 4 Farz ve vacib sadaka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
sadaka nedir, sadaka çeşitleri nelerdir Sadaka; Allah Teâlâ'nın rızasını niyetiyle, karşılıksız olarak yoksul ve muhtaçlara destek etme, iyilik ve ihsanda katılmak demektir Sadaka çeşitleri 1 Sadakai câriye 2 Fıtır sadakası 3 Nafile olan sadakalar 4 Farz ve vacib sadaka dışındaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Sadakai Fıtır nedir? Sadakai fıtır nedir; Ramazan ayının sonuna verilen asli ihtiyaclarından başka en az nisap miktarı (8018 gr altın veya aynı değerde) bir mala sahip olan tum Muslumanın vermesi vacip olan bir sadaka, Sadakai fıtır, zekat farz olmadan once, orucun farz kılındığı yıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
İnfak Sozluk Anlamı ve Dini Terimi Ne Demektir? Sozlukte İnfak: bitirmek, yok etmek, yoksul duşmek, malı veya parayı elden cıkarmak anlamına gelir İnfak dini bir terim olarak, Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla kişinin kendi servetinden yoksullara, hayır kurumlarına, İslam’ın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
235
Zekatın Onemi ve Fazileti, Zekatın onemi , Zekatın fazileti , I Konunun Planı A İnfak, Sadaka Ve Zekat Kavramı B Zekatın Dindeki Yeri, Onemi ve Fazileti C Zekat Vermeyenlerin Durumu C Zekatın Fert Acısından Değerlendirilmesi a Zekatın Veren Birey Uzerindeki Etkileri b Zekatın Alan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt