Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sadakat ile ilgili Hadisler - Sadakatla ilgili Hadisler

Sadakat ile ilgili Hadisler - Sadakatla ilgili Hadisler
0
206

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Sadakat ile ilgili Hadisler Sadakatla ilgili Hadisler,
Sadakatle ilgili Hadisler,Sadakat konulu Hadisler,Sadakat ile alakalı Hadisler,

'Allah buyurdu ancak: Bu, sadıklara doğruluklarının fayda sağladığı gündür Onlar için altlarından ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları cennetler vardır Allah onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır İşte büyük kurtuluş budur (Maide 119)

Kur'ân'da İsmail'i de an; çünkü o, vaadine vefalı bir kuldu ve gönderilmiş bir peygamberdi(Meryem 54)

(Bunu Allah), sadıklara sadakatlerinden sormak için yaptı Kâfirler için ise acı verecek bir azab hazırladı(Ahzab

Müminlerdendir o erler oysa Allah'a verdikleri ahde sadakat gösterdiler Kimi adağını ödedi (canınıverdi), kimi de beklemektedirOnlar,ahidlerinihiç değiştirmediler (Ahzab 23)

Çünkü Allah sadıklara sadakatleriyle mükafat verecek, dilerse münafıklara da azab edecek ya da tevbe nasib edecektir Kesin Olmama değil ama Allah çok bağışlayıcıdır Fazla acınacak şey edicidir (Ahzab 24)

Rüyana aslında sadakat gösterdin, hiç kuşkusuz, biz iyilik yapanları böyle mükafatlandırırız(Saffat 105)

Onların vazifesi itaat ve güzel söz söylemekti Sonradan meslek kesinleşince Allah'ın emrine sadakat gösterselerdi, şüphesiz kendileri için daha şanslı olurdu (Muhammed 21)

Herhalde sana bey'at edenler ama Allah'a bey'at etmektedirler Allah'ın eli onların ellerinin üzerindedir Kim ahdi bozarsa ama kendi aleyhine bozmuş olur Kim de Allah'a verdiği ahde vefa gösterirse Allah ona büyük bir mükâfat verecektir (fetih 10)

Yüzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına çevirmeniz erginlik değildir Fakat eren o kimselerdir ancak, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitabave tüm peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, öksüzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya seve seve mal verirler Namazı kılarlar, zekatı verirler bir de andlaştıkları vakit sözlerini yerine getirenler, hele bezginlik ve hastalık urumlarında ve harbin şiddetli zamanında dayanıklılık ve kararlılık gösterenler var ya, işte dürüst olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır (Bakara)

* Hz Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: “Biz şu ayeti amcam Enes İbnu ’nNadr hakkında indi biliyorduk (meâlen): “Mü ’minler içinde Allah ’a verdikleri iddiaya göre sadakat bildiren nice erler var İşte onların kimi adağını ödedi, kimi de (bunu) bekliyor Onlar hiçbir suretle (ahidlerini) değiştirmediler (Ahzâb 23)

* Hz Aişe radıyallahu anha anlatıyor: “Ebu Bekr Radıyallahu anh, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm ’ın yanında girmişti Aleyhissalatu vesselam: “Müjde (Ey Ebu Bekr!) Sen Allah ’ın ateşten azad ettiği kimsesin! buyurdular İşte o günden itibaren Hz Ebu Bekr, Atik (azadlı) diye isimlendirildi

* Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular fakat: “Cebrail aleyhisselâm yanıma gelerek elimden tuttu ve bana ümmetimin gireceği cennet kapısını gösterdi Hz Ebu Bekr atılıp: “Ey Allah ’ın Resulü! Ben o sırada seninle olmayı ne değin isterdim, ta fakat ona ben de bakayım! dedi Aleyhissalatu vesselam: “Ey Ebu Bekr, ümmetimden cennete ilk girecek kimse olman sana yetmez mi! karşılığında bulundular

* Yeniden Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular oysa: “Nezdimizde bir eli(ihsanı) yer alan hiç kimse yoktur oysa, o ihsan sebebiyle biz ona (misliyle veya daha fazlasıyla) karşılıkta bulunmayalım Fakat Ebu Bekr bundan hariç

Çünkü, onun nezdimizde yardım varsa da, onun karşılığını Kıyamet günü ona Allah verecektir Bana Ebu Bekr ’in malı değin kimsenin malı yardımsever olmadı Benim müslüman olmasını teklif ettiğim herkesten bir güçlük gördüm, Ebu Bekr hariç Zira o teklifim karşı hiç tereddüd etmeden kabul etti Eğer kendime bir arkadaş (halil) ittihaz etseydim, mutlaka Ebu Bekr ’i arkadaş edinirdim Haberiniz olsun, arkadaşınız Allah Teâla ’nın dostu (halilullah ’tır)

* Ebu Sa ’id radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm (bir gün) halka hitap ederek buyurdular fakat: “Allah Teâla Hazretleri bir kulunu, dünya ile nezdindekini tercihte muhayyer bıraktı O kul, Allah ’ın nezdindekini tercih etti

Bu söz üstüne Hz Ebu Bekr ağlamaya başladı Biz, Aleyhissalatu vesselam ’ın, Allah göre muhayyer bırakılan bir kul hakkında verdiği haber sebebiyle onun ağlamasına şaşırma ettik Meğer, muhayyer bırakılan o kul Aleyhissalatu vesselam ’ın kendisi imiş Meğer bunu en iyi anlayan da aramızda Ebu Bekr imiş Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular oysa: “Sohbetiyle olsun malıyla olsun bana en ziyade ikramda bulunan Ebu Bekr ’dir Eğer, ben Rabbimden başkasını halil (arkadaş) tutacak olsaydım, mutlaka Ebu Bekr ’i halil edinirdim (Allah arkadaşınızı kendine halil kıldı) Ancak (aramızda) İslam kardeşliği ve İslam muhabbeti var ((bu) efdaldir) Mescide açılan (hususi) hiçbir kapı bırakılmayıp, hepsi kapatılacak, sadece Ebu Bekr ’in kapısı açık bırakılacak *