Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sadakat ile ilgili Hadisler - Sadakatla ilgili Hadisler

Sadakat ile ilgili Hadisler - Sadakatla ilgili Hadisler
0
111

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Sadakat ile ilgili Hadisler Sadakatla ilgili Hadisler,
Sadakatle ilgili Hadisler,Sadakat konulu Hadisler,Sadakat ile alakalı Hadisler,

'Allah buyurdu ki: Bu, sadıklara doğruluklarının fayda sağladığı gundur Onlar icin altlarından ırmaklar akan, icinde ebedi kalacakları cennetler vardır Allah onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır İşte buyuk kurtuluş budur (Maide 119)

Kur'an'da İsmail'i de an; cunku o, vaadine sadık bir kuldu ve gonderilmiş bir peygamberdi(Meryem 54)

(Bunu Allah), sadıklara sadakatlerinden sormak icin yaptı Kafirler icin ise acı verecek bir azab hazırladı(Ahzab

Muminlerdendir o erler ki Allah'a verdikleri ahde sadakat gosterdiler Kimi adağını odedi (canınıverdi), kimi de beklemektedirOnlar,ahidlerinihic değiştirmediler (Ahzab 23)

Cunku Allah sadıklara sadakatleriyle mukafat verecek, dilerse munafıklara da azab edecek veya tevbe nasib edecektir Şuphe yok ki Allah cok bağışlayıcıdır Cok merhamet edicidir (Ahzab 24)

Ruyana gercekten sadakat gosterdin, şuphesiz ki, biz iyilik yapanları boyle mukafatlandırırız(Saffat 105)

Onların vazifesi itaat ve guzel soz soylemekti Sonra iş kesinleşince Allah'ın emrine sadakat gosterselerdi, elbette kendileri icin daha hayırlı olurdu (Muhammed 21)

Herhalde sana bey'at edenler ancak Allah'a bey'at etmektedirler Allah'ın eli onların ellerinin uzerindedir Kim ahdi bozarsa ancak kendi aleyhine bozmuş olur Kim de Allah'a verdiği ahde vefa gosterirse Allah ona buyuk bir mukafat verecektir (fetih 10)

Yuzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına cevirmeniz erginlik değildir Fakat eren o kimselerdir ki, Allah'a, ahiret gunune, meleklere, kitabave butun peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, oksuzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya seve seve mal verirler Namazı kılarlar, zekatı verirler Bir de andlaştıkları zaman sozlerini yerine getirenler, hele sıkıntı ve hastalık urumlarında ve harbin şiddetli zamanında sabır ve kararlılık gosterenler var ya, işte doğru olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır (Bakara)

* Hz Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: “Biz şu ayeti amcam Enes İbnu’nNadr hakkında indi biliyorduk (mealen): “Mu’minler icinde Allah’a verdikleri sozde sadakat gosteren nice erler var İşte onların kimi adağını odedi, kimi de (bunu) bekliyor Onlar hicbir suretle (ahidlerini) değiştirmediler (Ahzab 23)

* Hz Aişe radıyallahu anha anlatıyor: “Ebu Bekr Radıyallahu anh, ResUlullah aleyhissalatu vesselam’ın yanına girmişti Aleyhissalatu vesselam: “Mujde (Ey Ebu Bekr!) Sen Allah’ın ateşten azad ettiği kimsesin! buyurdular İşte o gunden itibaren Hz Ebu Bekr, Atik (azadlı) diye isimlendirildi

* Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: “ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Cebrail aleyhisselam yanıma gelerek elimden tuttu ve bana ummetimin gireceği cennet kapısını gosterdi Hz Ebu Bekr atılıp: “Ey Allah’ın Resulu! Ben o sırada seninle olmayı ne kadar isterdim, ta ki ona ben de bakayım! dedi Aleyhissalatu vesselam: “Ey Ebu Bekr, ummetimden cennete ilk girecek kimse olman sana yetmez mi! karşılığında bulundular

* Yine Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: “ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Nezdimizde bir eli(ihsanı) bulunan hic kimse yoktur ki, o ihsan sebebiyle biz ona (misliyle veya daha fazlasıyla) karşılıkta bulunmayalım Ancak Ebu Bekr bundan haric

Cunku, onun nezdimizde yardım varsa da, onun karşılığını Kıyamet gunu ona Allah verecektir Bana Ebu Bekr’in malı kadar kimsenin malı faydalı olmadı Benim musluman olmasını teklif ettiğim herkesten bir zorluk gordum, Ebu Bekr haric Zira o teklifim karşısında hic tereddud etmeden kabul etti Eğer kendime bir dost (halil) ittihaz etseydim, mutlaka Ebu Bekr’i dost edinirdim Haberiniz olsun, arkadaşınız Allah Teala’nın dostu (halilullah’tır)

* Ebu Sa’id radıyallahu anh anlatıyor: “ResUlullah aleyhissalatu vesselam (bir gun) halka hitap ederek buyurdular ki: “Allah Teala Hazretleri bir kulunu, dunya ile nezdindekini tercihte muhayyer bıraktı O kul, Allah’ın nezdindekini tercih etti

Bu soz uzerine Hz Ebu Bekr ağlamaya başladı Biz, Aleyhissalatu vesselam’ın, Allah tarafından muhayyer bırakılan bir kul hakkında verdiği haber sebebiyle onun ağlamasına hayret ettik Meğer, muhayyer bırakılan o kul Aleyhissalatu vesselam’ın kendisi imiş Meğer bunu en iyi anlayan da aramızda Ebu Bekr imiş ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Sohbetiyle olsun malıyla olsun bana en ziyade ikramda bulunan Ebu Bekr’dir Eğer, ben Rabbimden başkasını halil (dost) tutacak olsaydım, mutlaka Ebu Bekr’i halil edinirdim (Allah arkadaşınızı kendine halil kıldı) Ancak (aramızda) İslam kardeşliği ve İslam muhabbeti var ((bu) efdaldir) Mescide acılan (hususi) hicbir kapı bırakılmayıp, hepsi kapatılacak, sadece Ebu Bekr’in kapısı acık bırakılacak

858,496Konular
981,797Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt