iltasyazilim
FD Üye
Sade Açma Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*14 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım küp yaş maya
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için ;
*İsteğe bağlı
Sade Açma Tarifi Yapılışı Un, tuz, şeker ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırınız Oda sıcaklığındaki suyu ve sıvı yağı karışıma ilave ederek yoğuruyoruz Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olunca ağzı kapalı bir kaba alıp mayalanana kadar oda sıcaklığında bekletiniz Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım Hazırladığımız bezeleri oval şekilde açalım Açtığımız her bezenin üzerine tereyağı sürüp rulo şeklinde saralım Sonra ruloyu ters yöne bükerek katlayalım ve iki ucu birleştirelim Hazırladığımız açmaları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve tepside 3040 daha mayalandıralım Açmaların üzerine yumurta sarısı sürelim Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
*3 su bardağı un
*14 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım küp yaş maya
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için ;
*İsteğe bağlı
Sade Açma Tarifi Yapılışı Un, tuz, şeker ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırınız Oda sıcaklığındaki suyu ve sıvı yağı karışıma ilave ederek yoğuruyoruz Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olunca ağzı kapalı bir kaba alıp mayalanana kadar oda sıcaklığında bekletiniz Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım Hazırladığımız bezeleri oval şekilde açalım Açtığımız her bezenin üzerine tereyağı sürüp rulo şeklinde saralım Sonra ruloyu ters yöne bükerek katlayalım ve iki ucu birleştirelim Hazırladığımız açmaları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve tepside 3040 daha mayalandıralım Açmaların üzerine yumurta sarısı sürelim Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim