Misafirleriniz geldiğinde çabucak yapabileceğiniz hem tadı lezzetli hem de pişme vadesi çok kısa bir kurabiye tanımı arıyorsanız akıllıca adrestesiniz. Klasik tanım olsa da tadı epeyce lezzetli olduğu için bir sefer ısırıkta çok beğenilecek. Pekala sade ve çok kolay kurabiye nasıl yapılır?
Kurabiyeler, kavanozlarda uzun vade saklanabilen özellikleriyle kesinlikle hatunların mutfaklarında bulundurduğu bir hamur işidir. Velev kahve isterseniz çayın yanında servis edebileceğiniz kurabiyeler o denli fevkalâde materyalleri gerektirmez. Ağızda dağılan kıvamıyla severek tüketebileceğiniz sade bir kurabiyenin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Sade haliyle bile mutfağınızı mis üzere kokusuyla saracak olan bu kurabiye tanımı kesinlikle denemelisiniz.
SADE KURABİYE TANIMI:
MATERYALLER
Yarım su bardağı likit yağ
250 gram tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
3 su bardağı un
200 gram toz şeker
YAPILIŞI
Karıştırma kabının içerisine şekeri, yağı ve yumurtayı alıp karıştırın.
Akabinde unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ek ederek yoğurun.
Hamur kıvamına geldikten sonra biçim verip 165 raddede 20 dakika kadar pişirin.
Üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...