Misafirleriniz geldiğinde çabucak yapabileceğiniz hem tadı lezzetli hem de pişme süresi çok kısa bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Klasik tarif olsa da tadı oldukça lezzetli olduğu için bir kez ısırıkta çok beğenilecek. Peki sade ve çok kolay kurabiye nasıl yapılır?
Kurabiyeler, kavanozlarda uzun süre saklanabilen özellikleriyle mutlaka kadınların mutfaklarında bulundurduğu bir hamur işidir. İster kahve isterseniz çayın yanında servis edebileceğiniz kurabiyeler öyle olağanüstü malzemeleri gerektirmez. Ağızda dağılan kıvamıyla severek tüketebileceğiniz sade bir kurabiyenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Sade haliyle bile mutfağınızı mis gibi kokusuyla saracak olan bu kurabiye tarifi mutlaka denemelisiniz.
SADE KURABİYE TARİFİ:
MALZEMELER
Yarım su bardağı sıvı yağ
250 gram tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
3 su bardağı un
200 gram toz şeker
YAPILIŞI
Karıştırma kabının içerisine şekeri, yağı ve yumurtayı alıp karıştırın.
Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek yoğurun.
Hamur kıvamına geldikten sonra şekil verip 165 derecede 20 dakika kadar pişirin.
Üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...