iltasyazilim
FD Üye
Sade Erişte Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı erişte
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz
*5 su bardağı sıcak ya da ılık su
Sade Erişte Pilavı Tarifi Yapılışı Şehriyeleri tavada kavuruyoruz,*ayrı bir tencerede yağı eritip şehriyelerle çeviriyoruz, tuzu atıp suyu koyuyoruz, duruma göre suyu çoğaltabiliriz
yumuşayıp suyunu çekene kadar bekliyoruz,*hafif suyu varken söndürüp havlu kağıt kapatarak on dk dinlendiriyoruz*Tadı hafif ve güzel oluyor
*2 su bardağı erişte
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz
*5 su bardağı sıcak ya da ılık su
Sade Erişte Pilavı Tarifi Yapılışı Şehriyeleri tavada kavuruyoruz,*ayrı bir tencerede yağı eritip şehriyelerle çeviriyoruz, tuzu atıp suyu koyuyoruz, duruma göre suyu çoğaltabiliriz
yumuşayıp suyunu çekene kadar bekliyoruz,*hafif suyu varken söndürüp havlu kağıt kapatarak on dk dinlendiriyoruz*Tadı hafif ve güzel oluyor