Akşam çay saatlerinin olmazsa olmazıdır kekler. Pek çok farklı malzeme ile enfes kekler hazırlanabilir ancak, sade kek kolay yapımı ve pratikliği ile tercih edilmektedir. Eğer tek başına kekin lezzetini almak isterseniz sade kek yapmak istemeniz normaldir. Yumuşacık puf, puf kabarmış sade kek tarifinde kullanacağınız malzemeler ve yapımı oldukça basittir. Öyleyse sade kek nasıl yapılır? İşte evde sade kek yapımına dair tüm detaylar…
Sade kekin lezzetini başka hiçbir kekte yakalamıyorsanız haksız değilsiniz. Buram buram nefis kokusu ve yumuşacık içi ile çay saatlerinizi neşelendirerecek sade kek, pratikliği ve kolay yapılışı ile bilinen bir kek çeşididir. Sade kek tarifine biraz olsun aroma katmak isterseniz limon kabuğu rendesi ekleyebilir ve limonun hoş kokusunu kek daha pişmeden mutfağınızda alabilirsiniz. Gerek acil zamanlarda gerekse canınız istediğinde sade kek tarifine ihtiyacınız varsa doğru yere geldiniz. İşte sade kek malzemeleri, püf noktaları ve tarifi…
Sade Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
• 1,5 su bardağı şeker
• 4 tane yumurta
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Sade Kek Yapmanın PÜF Noktaları
Sade kek yaparken şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Bu esnada içine birkaç damla limon ekleyerek yumurtanın kokusunu nötralize edebilirsiniz. Un gibi ürünler elek yardımı ile yavaşça elenmelidir. Sade keki fırına vermeden önce en az 10-15 dakika ısıtmaya özen gösterin. Kek kalıbınızı tereyağı ile yağlarsanız daha kolay çıkacaktır. Bunun yerine sıvıyağ ve hafif un ekleyip fazlasını dökerek hamur karışımını kalıba alabilirsiniz. Keki fırına verdikten sonra ilk 20 dakika fırının kapağını asla açmayın. Açtığınız takdirde kek çöker ve kabarmaz.
Sade Kek Tarifi
• Şeker ve yumurtaları derin bir kaba alıp mikser yardımıyla 10 dakika çırpın.
• Karışımın içine süt ve sıvıyağ ekleyip yavaşça karıştırmaya devam edin.
• Güzel kabarmış bir kek için elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırma işlemini sürdürün.
• Önceden yağladığınız kek kalıbının içine kek hamurunu döküp 170 derecelik fırına atın. Kekin piştiğini anlamak için kürdanla test edebilirsiniz.
• Kekiniz dinlendikten sonra kalıbı ters çevirerek dilimleyebilir ve servis tabakalarına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.