iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
6 Adet yumurta
6 Yemek kaşığı süt veya su
1 Çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Hazırlanışı Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın
Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve karabiber katın
Karışımı tavaya boşaltın
Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın
Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardımı ile iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın
Omleti üçe bölerek servis yapın
6 Adet yumurta
6 Yemek kaşığı süt veya su
1 Çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Hazırlanışı Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın
Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve karabiber katın
Karışımı tavaya boşaltın
Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın
Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardımı ile iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın
Omleti üçe bölerek servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.