Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sade Pandispanya (24-26 cm)

Sade Pandispanya (24-26 cm)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Sade Pandispanya (2426 cm)

Hamur:
170 g un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
130 g toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (24 cm)
Kelepçeli kalıp (26 cm)
Hazırlanışı

1
Ön hazırlık:

Kalıba pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Turbo pişirme: 160°C

Altüst pişirme: 170°C

2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin


Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karşımını 3 seferde ilave edin Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 30 35 dk

3

Fırından çıkarıp 34 dakika bekletin Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın


Pişirme kağıdını ayırıp enlemesine iki veya üçe kesin
 
858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt