iltasyazilim
FD Üye
Sade Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler Hamuru;
*2 su bardağı un
*2 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı yağ
*1 yumurta
*Tuz
*Su
Pilavı için;
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Yarıdan biraz fazla yağ
*Tuz
İçi için;
*Tavuk
Sade Perde Pilav Tarifi Yapılışı Tavuğu ocağa alıp haşlıyoruz
Önce pilavımızı yapalım yağı tencereye döküyoruz yıkanmış pirinçi beyazlayana kadar kavuruyoruz, suyunu ekleyip karıştırıyoruz ,sonra kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz
Hamur için bütün malzemeleri yoğuruyoruz
Hamuru güzelce açıp kalıba yerleştiriyoruz plavımızın içine tavukları didip karıştırıyoruz, sonra kalıptaki hamurumuza döküp kapatıyoruz ,200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz ,biraz dinlendikten sonra kek gibi ters çeviriyoruz
*2 su bardağı un
*2 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı yağ
*1 yumurta
*Tuz
*Su
Pilavı için;
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Yarıdan biraz fazla yağ
*Tuz
İçi için;
*Tavuk
Sade Perde Pilav Tarifi Yapılışı Tavuğu ocağa alıp haşlıyoruz
Önce pilavımızı yapalım yağı tencereye döküyoruz yıkanmış pirinçi beyazlayana kadar kavuruyoruz, suyunu ekleyip karıştırıyoruz ,sonra kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz
Hamur için bütün malzemeleri yoğuruyoruz
Hamuru güzelce açıp kalıba yerleştiriyoruz plavımızın içine tavukları didip karıştırıyoruz, sonra kalıptaki hamurumuza döküp kapatıyoruz ,200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz ,biraz dinlendikten sonra kek gibi ters çeviriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.