iltasyazilim
FD Üye
Sade Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*2+13 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağı
*Tuz
Sade Pilav Tarifi Yapılışı İlk olarak bir kabın içine pirinçi koyup içine biraz tuz ve kaynar su koyup 10dk bekletilir nişastasi gitsin diye Beklettikten sonra çeşmede suyu berrak olup nişastası gidene kadar yıkanır süzülür kenara konur Tencereyi ocağa koyulur tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırılır Süzülen Pirinç ve tuz katılır taki kavrulan pirinçler tane tane olur o zaman kaynar su koyup en küçük ocağa alıp altı kısılır kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır Pilav göz göz olunca altı kapatılır ve sofra bezi serin masaya içine atlık koyun tencereyi koyup sarın 10 veya 15 dk dinlensin servise hazır afiyet olsun
Not: benim kullandığım pirinç Osmancık bambu pirinçdi kullanılan pirinçe göre değişebilir
*2 su bardağı pirinç
*2+13 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağı
*Tuz
Sade Pilav Tarifi Yapılışı İlk olarak bir kabın içine pirinçi koyup içine biraz tuz ve kaynar su koyup 10dk bekletilir nişastasi gitsin diye Beklettikten sonra çeşmede suyu berrak olup nişastası gidene kadar yıkanır süzülür kenara konur Tencereyi ocağa koyulur tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırılır Süzülen Pirinç ve tuz katılır taki kavrulan pirinçler tane tane olur o zaman kaynar su koyup en küçük ocağa alıp altı kısılır kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır Pilav göz göz olunca altı kapatılır ve sofra bezi serin masaya içine atlık koyun tencereyi koyup sarın 10 veya 15 dk dinlensin servise hazır afiyet olsun
Not: benim kullandığım pirinç Osmancık bambu pirinçdi kullanılan pirinçe göre değişebilir