iltasyazilim
FD Üye
Sade Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 kaç damla limon suyu
Sade Revani Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz su ve şeker kaynatılır kaynamaya başladıktan sonra 1 iki limon damlatılır ve ocaktan alınır
*Şerbet soğumaya bırakılırken revaniye başlanır
*Yumurta ve şeker iyice çırpılır
*Sonra yağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir
*İrmik, kabartma tozu, vanilya ve un da koyulur
*Tüm malzemeler eklendikten sonra istediğiniz bi borcama önce yağ sürülür
*Sonra revaniyi boşaltıp 180 derece de 20 dk kadar pişirilir
*Fırına göre değişebiliyor pişirme süresi kızarıncaya kadar pişsin
*Pişen revani ılı? olduktan sonra dilimlenir ve soğuk şerbet dökülür
*Dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 kaç damla limon suyu
Sade Revani Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz su ve şeker kaynatılır kaynamaya başladıktan sonra 1 iki limon damlatılır ve ocaktan alınır
*Şerbet soğumaya bırakılırken revaniye başlanır
*Yumurta ve şeker iyice çırpılır
*Sonra yağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir
*İrmik, kabartma tozu, vanilya ve un da koyulur
*Tüm malzemeler eklendikten sonra istediğiniz bi borcama önce yağ sürülür
*Sonra revaniyi boşaltıp 180 derece de 20 dk kadar pişirilir
*Fırına göre değişebiliyor pişirme süresi kızarıncaya kadar pişsin
*Pişen revani ılı? olduktan sonra dilimlenir ve soğuk şerbet dökülür
*Dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun