iltasyazilim
FD Üye
Sade Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı mercimek
*4 su bardağı su
*5 su bardağı tavuk suyu
*1 çorba kaşığı tereyağ
*4 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı vegeta
Sonradan ilave edilecekler :
*Limon
*Karabiber
*Pulbiber
*Kuru nane
Sade Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalar, NYT ailesinin mübarek Ramazan bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum, Rabbim tekrarını nasip etsin inşaallah
Sade, yumuşak içimli, az malzemeli ve lezzetli bir çorba, buyrun
Mercimeği yıkayalım, tencereye yağlarla ve sebzeli ve tuzlu bir çeşni olan vegetayı ilave ederek üzerine dört bardak suyla kaynamaya bırakalım, suyunu çekip azalınca tavuk suyunu dökelim, tavuk suyu yoksa iki tane bulyon kullanabilirsiniz, koyduğumuz bu toplam dokuz bardak su yetiyor, çorbamız yumuşayıncaya kaymak gibi oluncaya kadar pişirelim, arada karıştıralım ki dibi tutmasın, iyice kaynayan çorbayı ocaktan alalım bir on dakika bekletelim daha sonra iri delikli bir süzgeçten geçirelim, tekrar daha sık delikli bir süzgeçten geçirelim bu işlem krema gibi olmasını sağlayacak, el blendırıyla yapıldığı zaman böyle olmuyor, süzdüğümüz çorbayı tekrar ocağa koyarak ısıtalım, sonrasında servis yapılacağı zaman limon, dilediğiniz baharatları ilave ederek süzme çorbamız içmeye hazırdır
Afiyetler olsun
*2 su bardağı mercimek
*4 su bardağı su
*5 su bardağı tavuk suyu
*1 çorba kaşığı tereyağ
*4 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı vegeta
Sonradan ilave edilecekler :
*Limon
*Karabiber
*Pulbiber
*Kuru nane
Sade Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalar, NYT ailesinin mübarek Ramazan bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum, Rabbim tekrarını nasip etsin inşaallah
Sade, yumuşak içimli, az malzemeli ve lezzetli bir çorba, buyrun
Mercimeği yıkayalım, tencereye yağlarla ve sebzeli ve tuzlu bir çeşni olan vegetayı ilave ederek üzerine dört bardak suyla kaynamaya bırakalım, suyunu çekip azalınca tavuk suyunu dökelim, tavuk suyu yoksa iki tane bulyon kullanabilirsiniz, koyduğumuz bu toplam dokuz bardak su yetiyor, çorbamız yumuşayıncaya kaymak gibi oluncaya kadar pişirelim, arada karıştıralım ki dibi tutmasın, iyice kaynayan çorbayı ocaktan alalım bir on dakika bekletelim daha sonra iri delikli bir süzgeçten geçirelim, tekrar daha sık delikli bir süzgeçten geçirelim bu işlem krema gibi olmasını sağlayacak, el blendırıyla yapıldığı zaman böyle olmuyor, süzdüğümüz çorbayı tekrar ocağa koyarak ısıtalım, sonrasında servis yapılacağı zaman limon, dilediğiniz baharatları ilave ederek süzme çorbamız içmeye hazırdır
Afiyetler olsun