Çay ve kahve saatlerinde yalnızca 3 materyalle hazırlayabileceğiniz enfes, çıtır çıtır adeta hazır alınmış üzere olan Palmier kurabiyeyi meskende pişirebilirsiniz. Üretimi epeyce pratik olan pamier kurabiye ismini halinden alıyor. Pratik Palmier kurabiye nasıl yapılır? Tanımı yazımızda.
Yalnızca 3 gereç kullanarak Fransız mutfağının en sevilen kurabiyelerinden birini hazırlamaya ne dersiniz? Palmier cookie, Elephant ears cookie üzere farklı farklı isimlerle de bilinen bu kurabiye, çıtır çıtır tadıyla çok beğeneceksiniz. Hali ve lezzetiyle kendine hayran bırakan enfes palmier kurabiye, yedikçe yediren, uzun müddet bayatlamayan en enfes tanım. Pratik kurabiye tanımlardan biri olarak isimlendirebileceğimiz palmier kurabiyenin en hoş lezzetine ulaşması için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var. Yazımızda tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
PALMİER KURABİYE TANIMI:
MATERYALLER
Yarım paket milföy hamuru
1,5 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta beyazı
palmier kurabiye
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında olan iki adet milföy hamurunu tezgahın üzerine alın.
Ön yüzeyine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün. Akabinde toz şeker serpin.
Oklava yardımıyla üzerinden geçerek, milföy hamurlarını birleştirin.
Tıpkı süreci art yüzeylerine de uygulayın ve her iki ucundan rulo biçiminde sarmaya başlayın.
Ruloları ortada buluşturun. Hazırladığınız ruloları buzlukta 10 dakika kadar dinlendirin.
Bir parmak kalınlığında bıçakla dilimleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerilerine tekrar şeker serpip, 180 derecede 15 dakika kızartın.
Oda sıcaklığına geldiğinde tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun...