iltasyazilim
FD Üye
Şadok Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet şadok (kuru greyfurt,yöresel adı)
*250 g şeker
*1,5 su bardağı su
*2 çorba kaşığı limon suyu
*1820 adet kürdan
*1 çimdik şadok rende artığı
Servis için:
*Kaymak
Şadok Reçeli Tarifi Yapılışı
Kabukları meyveden ayırmak için,portakal soyar gibi kesin6 dilime ayırın,her bir yaprağı rendenin ince kısmıyla,beyazlarına ulaşacak kadar rendeleyin(bu aşamade el ayarınızın *beceriye sahip olması gerekiyor,beyaz ve sarı dış kabuk arası rendeleme gerekiyor)
Her bir dilimi,23 parçaya boyuna kesip,küçültünKaynar suda 15 dk kadar haşlayınSoğuk sudan geçirinSoğumuş dilimleri,kıvırarak kürdanla sabitleyin
Pişirme tencerenize su,şeker ve *bir çimdik şadok rende artığını *alınIsıtarak şekeri eritin,karışımınız kaynamaya yakın kürdanla sabitlediğiniz kabukları tencereye alın
2025 dk şıranız suyu çekinceye kadar pişirinAteşten almaya yakın limon suyunu ekleyin
Serviste, soğumuş reçelinizi kaymakla servis yapın
Şadok,bir tür turunçgilYaşadığım yörede yeni üretimine başlandıTurunçgil reçel severler için yeni bir alternatif üretmek adına reçelini(yada tatlısını) denedimTarif,orjinaldir**Şadok ile ilgili detaylı bilgi için*bu siteyi ziyaret edebilirsiniz
Turunç reçelinin yapımı *gibi,23 gün tatlandırmaya gerek yokAncak rende esnasında ince dengeyi tutturmak önemliİç meyve , son derece sulu keseciklerle dolu,tatlı ekşimsiZevkle tüketebilirsiniz
Benzer tarif için, http:wwwnefisyemektariflericomturuncrecelitarifi
Afiyet olsun
*1 adet şadok (kuru greyfurt,yöresel adı)
*250 g şeker
*1,5 su bardağı su
*2 çorba kaşığı limon suyu
*1820 adet kürdan
*1 çimdik şadok rende artığı
Servis için:
*Kaymak
Şadok Reçeli Tarifi Yapılışı
Kabukları meyveden ayırmak için,portakal soyar gibi kesin6 dilime ayırın,her bir yaprağı rendenin ince kısmıyla,beyazlarına ulaşacak kadar rendeleyin(bu aşamade el ayarınızın *beceriye sahip olması gerekiyor,beyaz ve sarı dış kabuk arası rendeleme gerekiyor)
Her bir dilimi,23 parçaya boyuna kesip,küçültünKaynar suda 15 dk kadar haşlayınSoğuk sudan geçirinSoğumuş dilimleri,kıvırarak kürdanla sabitleyin
Pişirme tencerenize su,şeker ve *bir çimdik şadok rende artığını *alınIsıtarak şekeri eritin,karışımınız kaynamaya yakın kürdanla sabitlediğiniz kabukları tencereye alın
2025 dk şıranız suyu çekinceye kadar pişirinAteşten almaya yakın limon suyunu ekleyin
Serviste, soğumuş reçelinizi kaymakla servis yapın
Şadok,bir tür turunçgilYaşadığım yörede yeni üretimine başlandıTurunçgil reçel severler için yeni bir alternatif üretmek adına reçelini(yada tatlısını) denedimTarif,orjinaldir**Şadok ile ilgili detaylı bilgi için*bu siteyi ziyaret edebilirsiniz
Turunç reçelinin yapımı *gibi,23 gün tatlandırmaya gerek yokAncak rende esnasında ince dengeyi tutturmak önemliİç meyve , son derece sulu keseciklerle dolu,tatlı ekşimsiZevkle tüketebilirsiniz
Benzer tarif için, http:wwwnefisyemektariflericomturuncrecelitarifi
Afiyet olsun