Safiye Soyman ve Faik Öztürk ikilisine, çok sayıda insanı dolandırdıkları argümanıyla haklarında 3 yıldan 10 yıla kadar mahpus cezası ve 5 bin gün para cezası istendi. Ünlü ikiliye yapılan suçlamalar üzerine mahkeme birinci celseyi gördü.
Ünlü ikili Safiye Soyman ve Faik Öztürk hakkında yapılan, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde kurdukları SF Müzik Üretim Besin Turizm İnş. Tic. Ltd. şirketi üzerinden birçok insanı dolandırdıkları savları hakikat çıktı. Ünlü çiftin şirketiyle çalışan Eskişehir'de bir üretim tesisinin sahibi, vatandaşın ihbarı üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Sanıklar hakkında hazırlanan iddianame 1. Ağır Cezası Mahkemesince kabul edildi.
'NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK' KARARI
İddianamede ünlü isimler hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' hatasından 3 yıldan 10 yıla kadar mahpus ve 5 bin gün isimli para cezası istendi. Mahkeme ayrıyeten, 'Nitelikli dolandırıcılık' kabahatinin zincirleme ögelerini oluşturduğu gerekçesiyle, 3 sanık için verilecek cezanın dörtte birinden, dörtte üçüne kadar artırılmasını talep etti. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şu sözler yer almaktadır:
"Tüm evrak kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelilerin tesisin gerçek sahibi Mehmet Faik Öztürk ve Safiye Soyman, öteki kuşkulu Berrin Canbolat ismine şirketi kurduklarını savunmuş iseler de iş yeri çalışanı ve tüm şahit beyanlarından, pek çok kişiyi bu halde dolandırdıkları anlaşılmakla, şüphelilerin atılı hatalardan yargılamalarının yapılarak hareketlerine uyan sevk unsurları yeterince cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu ismine talep ve sav olunur."
BİRİNCİ CELSE ŞAŞIRTAN GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın birinci duruşmasına müşteki ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, müşteki ve avukat beyanlarını dinledi.
Mahkemedeki beyanında, Faik Öztürk’ün kendisine ilişkin şirketten yaklaşık 100 bin TL bedelinde eser sipariş ettiğini, tanınmış kişi olmasından kaynaklı kendisine güvendiğini fakat paranın yalnızca bir kısmının ödendiğini söyleyen müşteki, "Bizim şirketimiz unlu mamuller toptancısıdır. Faik Öztürk şirketimize gelerek bizden Bozüyük’te bulunan işletmesi için eser almak istediğini söyledi. Kendisi ile anlaştık. Kendisine 100 bin TL’ye yakın unlu mamullerde kullanılan eser verdik. Karşılığında rastgele bir senet ya da değerli evrak almadık. Fatura düzenledik. Fatura düzenlediğimiz için senet yerine geçtiğini düşündük. Kendileri tanınmış şahıslar olduğu için itimat ettik. Az ölçüde kısmi ödeme yaptılar fakat öbür ödeme yapmadılar." formunda açıklamalarda bulundu.
"BİZİ OYALADI"
Beyanında Faik Öztürk ile ortalarındaki eser tedarik muahedesini ve yaşananları anlatan müşteki, "Bizimle eser alımı konusunda mutabakat için Faik Öztürk geldi. Daha sonraki günlerde de Safiye Soyman ile birlikte geldiler fakat ben kendisi ile görüşemedim. Berrin Canbolat'ı şikâyetçi olduktan sonra duydum. Berrin Canpolat ile rastgele bir görüşmemiz olmadı. Varlığından dahi haberdar değildim. Faik Öztürk kendisini bu işletmenin sahibi olarak tanıttı. Görüşmelerini o sıfatla yaptı. Satın almaları Faik Öztürk yaptı. Şirketin ismi da Safiye-Faik müzik şirketi idi. Kısmi ödemeyi şirketin muhasebecisi havale yoluyla bizim hesabımıza yaptı. Bu ödeme cüzi bir ölçüydü. Mutabakatımıza nazaran ödemeyi işletmeyi açtıktan iki ay sonra yapacaklardı fakat taahhütlerini yerine getirmedi. Faik Öztürk bir müddet bizi oyaladı, reklam çekimlerinde olduğunu söyledi" tabirlerini kullandı.