iltasyazilim
FD Üye
Safranlı Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet kabak
*1 adet kurusoğan
*4 diş sarımsak
*1 yumurta büyüklüğünde kök zencefil
*Dereotu ( miktarı sizin isteğinize bağlı Ben hem kabağın içine hem de beşamel sosun içine koydum)
*1 tatlı kaşığı safran
*1 çorba kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı bal
*Tuz*Karabiber
*Pişirmek için zeytinyağı
Beşamel sos :
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı un
*1 su bardağı süt
*Karabiber
*Tuz
*1 tatlı kaşığı hardal
*Dereotu
*Üzerine parmesan peyniri yoksa rendelenmiş kaşar
Safranlı Kabak Graten Tarifi Yapılışı Her ne şekilde yapılırsa yapılsın kesinlikle hayır denilmeyecek *sebzelerden biri kabak Dolması, kızartması, soslusu, beşamellisi sayamadığım daha bir çok çeşit yemeği Öncelikle kabakları yıkayıp, iki ucunu temizledikten sonra yarım parmak kalınlığında kabuklarını soymadan dilimliyoruz Yağı kızdırdığımız tencerenin içine rendelenmiş sarımsak ve doğradığımız kuru soğanları ekleyip yumuşayıp şeffaflaştıktan sonra kabakları ilave ediyoruz Harlı ateşte kabakların çok yumuşamasına izin vermeden içine rendelediğimiz zencefili ve diğer malzemeleri koyup, 5 dakika sonra ateşten alıyoruz Kabağı fırın kabına aktarıyoruz Beşamel sos:Bu arada beşamel sosu için küçük bir tencerede tereyağını eritip unu ilave ediyoruz *Un kokusu gidip çok hafif kavurduktan sonra, topak yapmadan hızlıca sütü ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz Ben bu tarz yemekler yaparken beşamel’ in kıvam alma aşamasını yarıda kesiyorum Yani çok koyulaşmasına izi vermiyorum Kalan pişme süresini üzerine döktüğüm yemekle fırında tamamlamasını istiyorum Sonuç gayet güzel oluyor Bu aşamada sosa* tuz, hardal, dereotu ve karabiberi ekleyerek tam koyulaşmadan kenarda bizi mis gibi kokusuyla bekleyen kabağın üzerine sosu döküyoruz Üzerine parmesan varsa parmesan, yok ise rendelenmiş kaşar serpiyoruz 200 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Et yemeklerinin yanında muhteşem oluyor Beşamelli tariflerle aranız iyi ise muhakkak tavsiye ederim *Afiyet olsun
*4 adet kabak
*1 adet kurusoğan
*4 diş sarımsak
*1 yumurta büyüklüğünde kök zencefil
*Dereotu ( miktarı sizin isteğinize bağlı Ben hem kabağın içine hem de beşamel sosun içine koydum)
*1 tatlı kaşığı safran
*1 çorba kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı bal
*Tuz*Karabiber
*Pişirmek için zeytinyağı
Beşamel sos :
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı un
*1 su bardağı süt
*Karabiber
*Tuz
*1 tatlı kaşığı hardal
*Dereotu
*Üzerine parmesan peyniri yoksa rendelenmiş kaşar
Safranlı Kabak Graten Tarifi Yapılışı Her ne şekilde yapılırsa yapılsın kesinlikle hayır denilmeyecek *sebzelerden biri kabak Dolması, kızartması, soslusu, beşamellisi sayamadığım daha bir çok çeşit yemeği Öncelikle kabakları yıkayıp, iki ucunu temizledikten sonra yarım parmak kalınlığında kabuklarını soymadan dilimliyoruz Yağı kızdırdığımız tencerenin içine rendelenmiş sarımsak ve doğradığımız kuru soğanları ekleyip yumuşayıp şeffaflaştıktan sonra kabakları ilave ediyoruz Harlı ateşte kabakların çok yumuşamasına izin vermeden içine rendelediğimiz zencefili ve diğer malzemeleri koyup, 5 dakika sonra ateşten alıyoruz Kabağı fırın kabına aktarıyoruz Beşamel sos:Bu arada beşamel sosu için küçük bir tencerede tereyağını eritip unu ilave ediyoruz *Un kokusu gidip çok hafif kavurduktan sonra, topak yapmadan hızlıca sütü ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz Ben bu tarz yemekler yaparken beşamel’ in kıvam alma aşamasını yarıda kesiyorum Yani çok koyulaşmasına izi vermiyorum Kalan pişme süresini üzerine döktüğüm yemekle fırında tamamlamasını istiyorum Sonuç gayet güzel oluyor Bu aşamada sosa* tuz, hardal, dereotu ve karabiberi ekleyerek tam koyulaşmadan kenarda bizi mis gibi kokusuyla bekleyen kabağın üzerine sosu döküyoruz Üzerine parmesan varsa parmesan, yok ise rendelenmiş kaşar serpiyoruz 200 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Et yemeklerinin yanında muhteşem oluyor Beşamelli tariflerle aranız iyi ise muhakkak tavsiye ederim *Afiyet olsun