Gereğinden ziyade hayvansal besin ve işlenmiş eserlerin tüketiminin neden olduğu asidik artıklar, metabolizmayı yavaşlatarak kilo alımına neden olabiliyor. Eksper denetiminde vücudun alkali yani asit-baz istikrarı sağlanması ile ülkü kiloya ulaşmak mümkün olabiliyor. Vücuttaki asit artıkları kilo ve hastalık olarak önümüze çıkıyor
Yenilen her besinin sindirimi vücutta kimi artık hususlar oluşmaktadır. Yanlış seçilen besinlerin sindirimi ile kişinin vücudunda ziyade asitli artıklar birikmektedir. Çokça asitlenme kilo artışı ile birlikte birçok kronik illete da sebep olabilmektedir. Alkali besinlerin tüketilerek vücutta artık bırakmayan ve asitlenmenin önlenmesi sağlanabilir. Örneğin limon asitlidir ama sindirim sonucu alkalidir. Bu sebeple limon alkali bir yiyecektir.
Vücudun kendi detoks mekanizmasını çalıştırın
Vücudun beslenmeyle oluşan asit artıklara karşı kullandığı kendi detoks yani arınma sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemler daima olarak çalışır ancak beslenmeyle birlikte asit yükü artmaya başladığında ölçüsüz yağlanma ve kronik illetler oluşmaya başlar. Beslenme alkali istikrarı göz önüne alınarak planlandığında arınma mekanizmaları daha güzel çalışır. Sonuç olarak vücut asit artıklardan kurtulmak için uğraşmak mahalline yağları yakmaya başlar.
Alkali besin zinciri oluşturun
Suya limon yahut elma sirkesi eklenerek suyun PH’ını arttırılıp, alkali su olarak tüketilebilir.
Badem, ceviz, fındık, hindistan cevizi, avokado, omega 3 (balık yağı), tereyağı, saf zeytinyağı üzere kaliteli yağ kaynaklarına beslenmede yan verilmelidir.
Bilhassa koyu yeşil yapraklı zerzevatları her öğünde tercih edilmelidir. Maydanoz, dereotu, roka, marul, semizotu üzere zerzevatları çiğ tüketmek pişirirken oluşan enzim ve vitamin kaybını da önleyecektir.
Öğününüzün %75 ini alkali besinlerden seçin
Bir öğünde iki farklı hayvansal protein tüketmeyin
Şeker ve tatlandırıcı kullanmayın
Karbonhidrat içeriği yüksek besinleri gereğinden çokça tüketmeyin
Gereğinden çokça ve geç saatte meyve yemeyin
Taze meyveler en düzgün alkali kaynaklardandır. Ancak yüksek şeker içerikleri nedeniyle tüketim ölçüsüne dikkat etmek gerekir.
Hamsi, lor peyniri ve yumurta tüketin
Alkali besin kaynaklarının gerçek ölçülerde nizamlı tüketimi çok kıymetlidir. Ispanak, roka, brokoli, avokado, semizotu, maydanoz, al lahana, kabak, badem, kabak çekirdeği, keten tohumu, badem sütü, hindistan cevizi sütü, lor peyniri, yumurta beyazı, kinoa, kara buğday, , somon balığı ve hamsi vücudun asit baz istikrarının korunmasına yardımcı besinlerdir.
Yenilen her besinin sindirimi vücutta kimi artık hususlar oluşmaktadır. Yanlış seçilen besinlerin sindirimi ile kişinin vücudunda ziyade asitli artıklar birikmektedir. Çokça asitlenme kilo artışı ile birlikte birçok kronik illete da sebep olabilmektedir. Alkali besinlerin tüketilerek vücutta artık bırakmayan ve asitlenmenin önlenmesi sağlanabilir. Örneğin limon asitlidir ama sindirim sonucu alkalidir. Bu sebeple limon alkali bir yiyecektir.
Vücudun kendi detoks mekanizmasını çalıştırın
Vücudun beslenmeyle oluşan asit artıklara karşı kullandığı kendi detoks yani arınma sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemler daima olarak çalışır ancak beslenmeyle birlikte asit yükü artmaya başladığında ölçüsüz yağlanma ve kronik illetler oluşmaya başlar. Beslenme alkali istikrarı göz önüne alınarak planlandığında arınma mekanizmaları daha güzel çalışır. Sonuç olarak vücut asit artıklardan kurtulmak için uğraşmak mahalline yağları yakmaya başlar.
Alkali besin zinciri oluşturun
Suya limon yahut elma sirkesi eklenerek suyun PH’ını arttırılıp, alkali su olarak tüketilebilir.
Badem, ceviz, fındık, hindistan cevizi, avokado, omega 3 (balık yağı), tereyağı, saf zeytinyağı üzere kaliteli yağ kaynaklarına beslenmede yan verilmelidir.
Bilhassa koyu yeşil yapraklı zerzevatları her öğünde tercih edilmelidir. Maydanoz, dereotu, roka, marul, semizotu üzere zerzevatları çiğ tüketmek pişirirken oluşan enzim ve vitamin kaybını da önleyecektir.
Öğününüzün %75 ini alkali besinlerden seçin
Bir öğünde iki farklı hayvansal protein tüketmeyin
Şeker ve tatlandırıcı kullanmayın
Karbonhidrat içeriği yüksek besinleri gereğinden çokça tüketmeyin
Gereğinden çokça ve geç saatte meyve yemeyin
Taze meyveler en düzgün alkali kaynaklardandır. Ancak yüksek şeker içerikleri nedeniyle tüketim ölçüsüne dikkat etmek gerekir.
Hamsi, lor peyniri ve yumurta tüketin
Alkali besin kaynaklarının gerçek ölçülerde nizamlı tüketimi çok kıymetlidir. Ispanak, roka, brokoli, avokado, semizotu, maydanoz, al lahana, kabak, badem, kabak çekirdeği, keten tohumu, badem sütü, hindistan cevizi sütü, lor peyniri, yumurta beyazı, kinoa, kara buğday, , somon balığı ve hamsi vücudun asit baz istikrarının korunmasına yardımcı besinlerdir.