Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gazetecilerin sorularına cevap verdi. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun fiyatsız getirildiği söylenen 1 milyon aşı için 12 milyon dolar fatura kesildiğini tez etmesi üzerine Bakan Koca'dan bir karşılık geldi. Pandemi devrinde sürecin merkezinde durduğunu söyleyen Koca, "83 milyon vatandaşımıza eşit bir formda hizmet etme çabası içindeyim." sözlerini kullandı.
Vatandaşlara bu manada verilmeyecek hiçbir hesaplarının olmadığını söyleyen Koca, yarın yapılacak toplantıda ayrıntılı bir açıklama yapacağını söyledi. 83 milyon vatandaşla birlikte çabayı sürdürmeye devam ettiklerini söyleyen Bakan Koca, katıldığı cenaze merasimi ilgili olarak da herkesten özür diledi.
"Vatandaşlarımızdan özür diliyorum"
Bugün sıklıkla siyasi isimlerin bulunduğu cenaze merasimine katılan Bakan Koca, "Özellikle pandemide salgının nasıl seyrettiğini hepimiz biliyoruz. Kalabalıklarda ve kapalı ortamlarda bu bulaşın daha az olduğunu biliyoruz ve bunu da söz etmeye çalıştık. Ben cenazede o usul aranın ortadan kalkacağını öngöremedim. Öngörmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Bu nedenle ben vatandaşlarımdan özür diliyorum." tabirlerini kullandı.
Herkesin eşit fedakarlık göstererek pandemi periyoduna katkı sağlaması gerektiğini söyleyen Bakan Koca, bilhassa kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmaya çaba göstermemiz gerektiğini belirtti. Bakan Koca, bugün YÖK Lideri Yekta Saraç'ın babası Muhammed Emin Saraç'ın cenazesine katılmıştı. Sıhhat Bakanı, yarın TBMM Genel Şurası'nda koronavirüsle ilgili son durumla ilgili bilgilendirme yapacak.