Sağlık Bakanlığından diyet uyarısı,Sağlık Bakanlığından beslenme uyarısı
Sağlık Bakanlığı diyet uyarısı
Sağlık Bakanlığı, sağlıksız zayıflama diyetlerinin onemli sağlık sorunlarına neden olduğunu bildirdi Diyet yaparken kilo kaybının haftada yarım ve 1 kiloyu gecmemesi gerektiğini belirtti
Kısa surede hızlı kilo kaybı sağlayan, cok duşuk enerjili, şok diyetlerle tek tip besine dayalı diyetlerin, yorgunluk, kusma, kalp ritminde bozukluk, tansiyon duşukluğu, adet duzensizliği, kuru cilt, sac dokulmesi gibi bircok sağlık sorununu da beraberinde getireceği de soylendi
Sağlık Bakanlığından yapılan acıklamada, sağlıksız zayıflama diyetlerinin, onemli sağlık sorunlarına yol actığı bildirildi Ozellikle, doktor kontrolu olmadan uygulanan sağlıksız diyetlerin, baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk, bulantı, kusma, ishal, kabızlık, safra ve bobrek taşı, kalpritminde bozukluk, tansiyon duşukluğu, adet duzensizliği, kuru cilt, sac dokulmesi gibi sağlık sorunlarına neden olduğu ifade edildi
Kısa surede hızlı kilo kaybı sağlayan, cok duşuk enerjili şok diyetlerle tek tip besine dayalı diyetlerden kacınılması gerektiği vurgulanan acıklamada, şunlar kaydedildi:
Zayıflama diyetleri uygulanmadan once oncelikle, boya uygun ağırlık saptanmalı, uygun ağırlık soz konusu ise kilo almaktan kacınılmalıdır Kilo fazlalığı ve şişmanlık varsa once ağırlık artışı onlenmeli, daha sonra ağırlık kaybı hedeflenmelidir Aşırı ve hızlı ağırlık kaybından mutlaka uzak durulmalıdır Ağırlık kaybı icin bireyin cinsiyeti, yaşı, boyu ve fiziksel aktivitesi dikkate alınmalı, kişinin beslenme alışkanlıklarına uygun bir beslenme programı uygulanmalıdır
Zayıflama diyetlerinin bireye ozgu olması gerektiği vurgulanan acıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:
Diyet tedavisi, mutlaka bir diyetisyen kontrolunde yapılmalıdır Ağırlık kaybı, haftada 051 kilogramı gecmemelidir Diğer bir deyişle kişi yavaş ve uzun bir surede zayıflamalıdır Yağlı besinler tokluk hissi verdiği ve yağda eriyen A, D, E ve K vitaminlerinin vucutta kullanımını sağladığı icin, diyetin yağ miktarıcok azaltılmamalıdır Gunluk enerjinin yaklaşık yuzde 2530u yağlardan sağlanmalıdır Sağlıklı beslenmede yağ turune de dikkat edilmelidir Yemeklerde kullanılan yağın bir kısmının zeytinyağı ve fındık yağı, bir kısmının da mısırozu, soya veya ay cicek gibi bitkisel sıvı yağlar olmasına ozen gosterilmelidir Ancak aşırı yağlı besinler ve kızartmalardan kacınılmalıdır
Acıklamada, diyette, tatlı, pasta gibi şekerli besinlerin tuketiminin azaltılması, kuru baklagiller grubuna giren nohut, mercimek, kuru fasulye gibi kompleks karbonhidratların tuketiminin isedaha cok tokluk sağladığı icin artırılması onerildi
GUNLUK 23 LİTRE SU
Diyetlerin posa yani lif iceriğinin yuksek olması gerektiği belirtilen acıklamada, posalı yiyecekler grubuna giren, sebze, meyve, kuru baklagiller, kepekli un ve urunlerin, kişinin midedeki sindirimini ve mide boşalma hızını yavaşlatarak tokluk hissini uzattığı, kilo kaybetmesine yardımcı olduğu bildirildi
Acıklamada, sıvı tuketiminin onemine işaret edilerek, sağlıklı birkilo kaybı icin gunluk en az 23 litre su tuketilmesi gerektiği belirtildi İnsan vucudunun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi icin butun besin oğelerine gereksinim duyduğu vurgulanan acıklamada, yeterli ve dengeli beslenmenin, dort besin grubunda bulunan besinlerin yeterli miktarda tuketilmesiyle sağlanacağı ifade edildi Zayıflama diyetlerinde gunluk alınacak enerji ile karbonhidrat, protein, yağ ve diğer besin oğelerinin miktarının, belirli oranlarda ve dengeli olması gerektiği belirtilen acıklamada, zayıflama diyeti uygulayan kişilerin gunde 3 ile 6 oğun arasında sık sık ve azar azar beslenmeleri gerektiği ifade edildi
Acıklamada, Sık aralıklarla beslenme, gereğinden fazla yemeyi onler, acıkmayı geciktirir ve bir sonraki oğunde besin alımını azaltır denildi
Sağlık Bakanlığı diyet uyarısı
Sağlık Bakanlığı, sağlıksız zayıflama diyetlerinin onemli sağlık sorunlarına neden olduğunu bildirdi Diyet yaparken kilo kaybının haftada yarım ve 1 kiloyu gecmemesi gerektiğini belirtti
Kısa surede hızlı kilo kaybı sağlayan, cok duşuk enerjili, şok diyetlerle tek tip besine dayalı diyetlerin, yorgunluk, kusma, kalp ritminde bozukluk, tansiyon duşukluğu, adet duzensizliği, kuru cilt, sac dokulmesi gibi bircok sağlık sorununu da beraberinde getireceği de soylendi
Sağlık Bakanlığından yapılan acıklamada, sağlıksız zayıflama diyetlerinin, onemli sağlık sorunlarına yol actığı bildirildi Ozellikle, doktor kontrolu olmadan uygulanan sağlıksız diyetlerin, baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk, bulantı, kusma, ishal, kabızlık, safra ve bobrek taşı, kalpritminde bozukluk, tansiyon duşukluğu, adet duzensizliği, kuru cilt, sac dokulmesi gibi sağlık sorunlarına neden olduğu ifade edildi
Kısa surede hızlı kilo kaybı sağlayan, cok duşuk enerjili şok diyetlerle tek tip besine dayalı diyetlerden kacınılması gerektiği vurgulanan acıklamada, şunlar kaydedildi:
Zayıflama diyetleri uygulanmadan once oncelikle, boya uygun ağırlık saptanmalı, uygun ağırlık soz konusu ise kilo almaktan kacınılmalıdır Kilo fazlalığı ve şişmanlık varsa once ağırlık artışı onlenmeli, daha sonra ağırlık kaybı hedeflenmelidir Aşırı ve hızlı ağırlık kaybından mutlaka uzak durulmalıdır Ağırlık kaybı icin bireyin cinsiyeti, yaşı, boyu ve fiziksel aktivitesi dikkate alınmalı, kişinin beslenme alışkanlıklarına uygun bir beslenme programı uygulanmalıdır
Zayıflama diyetlerinin bireye ozgu olması gerektiği vurgulanan acıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:
Diyet tedavisi, mutlaka bir diyetisyen kontrolunde yapılmalıdır Ağırlık kaybı, haftada 051 kilogramı gecmemelidir Diğer bir deyişle kişi yavaş ve uzun bir surede zayıflamalıdır Yağlı besinler tokluk hissi verdiği ve yağda eriyen A, D, E ve K vitaminlerinin vucutta kullanımını sağladığı icin, diyetin yağ miktarıcok azaltılmamalıdır Gunluk enerjinin yaklaşık yuzde 2530u yağlardan sağlanmalıdır Sağlıklı beslenmede yağ turune de dikkat edilmelidir Yemeklerde kullanılan yağın bir kısmının zeytinyağı ve fındık yağı, bir kısmının da mısırozu, soya veya ay cicek gibi bitkisel sıvı yağlar olmasına ozen gosterilmelidir Ancak aşırı yağlı besinler ve kızartmalardan kacınılmalıdır
Acıklamada, diyette, tatlı, pasta gibi şekerli besinlerin tuketiminin azaltılması, kuru baklagiller grubuna giren nohut, mercimek, kuru fasulye gibi kompleks karbonhidratların tuketiminin isedaha cok tokluk sağladığı icin artırılması onerildi
GUNLUK 23 LİTRE SU
Diyetlerin posa yani lif iceriğinin yuksek olması gerektiği belirtilen acıklamada, posalı yiyecekler grubuna giren, sebze, meyve, kuru baklagiller, kepekli un ve urunlerin, kişinin midedeki sindirimini ve mide boşalma hızını yavaşlatarak tokluk hissini uzattığı, kilo kaybetmesine yardımcı olduğu bildirildi
Acıklamada, sıvı tuketiminin onemine işaret edilerek, sağlıklı birkilo kaybı icin gunluk en az 23 litre su tuketilmesi gerektiği belirtildi İnsan vucudunun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi icin butun besin oğelerine gereksinim duyduğu vurgulanan acıklamada, yeterli ve dengeli beslenmenin, dort besin grubunda bulunan besinlerin yeterli miktarda tuketilmesiyle sağlanacağı ifade edildi Zayıflama diyetlerinde gunluk alınacak enerji ile karbonhidrat, protein, yağ ve diğer besin oğelerinin miktarının, belirli oranlarda ve dengeli olması gerektiği belirtilen acıklamada, zayıflama diyeti uygulayan kişilerin gunde 3 ile 6 oğun arasında sık sık ve azar azar beslenmeleri gerektiği ifade edildi
Acıklamada, Sık aralıklarla beslenme, gereğinden fazla yemeyi onler, acıkmayı geciktirir ve bir sonraki oğunde besin alımını azaltır denildi