Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlık için yemeğe tuz ne zaman atılmalıdır?

Sağlık için yemeğe tuz ne zaman atılmalıdır?
0
47

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Sağlık için yemeğe tuz ne süre atılmalıdır? Sıhhat için yemeğe tuz atma, ne vakit tuzlu atmalıyız, yemeğe tuzlu atma zamanı hakkında detaylı bilgi alalım 1548350868 1548350868 saglikicinyemegetuznezamanatilmalidir5c4f9af902f29saglikicinyemegetuznezamanatilmalidir5c4f9af902f29 saglikicinyemegetuznezamanatilmalidir5c4f9af902f29 ​ Herşeyin başı sağlık melekler Bunun içinde yemekleri yaparken artı bir itina ve dikkat gerektiriyor Yaptığımız yemeklere ne süre tuz atıyoruz peki? Bunun cevabını uzmanlardan alalım Afiyet açısından faydaları nedeniyle iyotlu tuz kullanımını öneren uzmanlar, içeriğindeki iyodun uçmaması için tuzun ocaktan alınmadan anında önce atılmasını öneriyorlar Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı Prof Dr Murat Faik Erdoğan, Türkiye`de iyotlu tuzlu kullanımının istenilen düzeyde olmadığını vurguladı Yüzde 6570`ler civarındaki Türkiye`deki iyotlu tuz kullanımının yüzde 99`a çıkarılması gerektiğini belirten Prof Dr Erdoğan, gebelerle emziren annelerin iyotlu tuzlu tüketmesinin, bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişimi açısından büyük siklet taşıdığını, tuzla alınan iyodun yeterli olmadığı durumlarda iyotlu vitamin desteği bile sağlanması gerektiğini anlattı Erdoğan, şu bilgileri aktardı: ICODEYapılan bilimsel araştırmalar, gebelik dönemi ve sonrasında yeterli iyot bölge annelerin çocuklarının maddi ve zihinsel gelişiminin ileri düzeyde olduğunu gösteriyor TürkiyeICODEde minik ikâmetgâh yerlerinde iyotsuz tuz kullanımı fazla yaygın Kaçak ve ruhsatsız üretilenlerle yöresel tuzlalardan elde edilen kaya tuzlarının kullanıldığı, iyotlu tuzlu kullanımının yetkisiz olduğu bölgelerde guatr görülme sıklığı da yüksek Afiyet Bakanlığı ile her 5 yılda bir ortaklaşa yaptığımız araştırmada, kırsal yörelerdeki iyotsuz tuz kullanımının şehirlere göre anlamlı oranda düşük olduğu bulundu` Söz konusu çalışmayla iyotlu tuz kullanımının yaygın olduğu yerlerde guatr hastalığında düşüş belirlediklerini açıklayan Erdoğan, kış için hazırlanan yiyeceklerde genelde torbalarda satılan kaya tuzlarının kullanıldığını, oysa iyot içermeyen bu tuzları önermediklerini ifade etti Erdoğan, şu uyarılarda bulundu: ICODE(Meren altı) anlatım tarzı edilen yerlerde ruhsatsız üretilen, iyot içermeyen tuzlar elbette kullanılmamalı, bunlara itibar edilmemelidir İyotlu tuzlar ise ambalajı içinde tüketilmeli ya da güneş ve hava görmeyen kaplarda saklanmalıdır Hem, içeriğindeki iyodun uçmaması için tuzlu, yemek yemek pişmeden yok, ocaktan alınmadan hemen önce atılmalıdırICODE ​  
 
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt