AKP’nin 7. Olağan Kongresi’nin manzaraları bir yılı aşkın müddettir Kovid-19 ile canla başla gayret eden, 380 arkadaşlarını bu uğurda yitiren sıhhat çalışanlarını zahmetten çıkardı. Toplumsal medyada #hakkımıhelaletmiyorum etiketi ile yapılan paylaşımlarda “Sosyal aralık sıfır kongrelere, sorumsuzlara hakkımı helal etmiyorum” denildi.
Kovid-19 pandemisinin başladığı günden bu yana harika bir gayretle uğraş eden sıhhat çalışanları, AKP'nin kongresinden yansıyan manzaralara ateş püskürdü. Sağlık çalışanlarının, salgınla uğraşta çekilen fotoğrafları ile kongre salonunun imajlarını paylaşanlar yansılarını lisana getirdi.
Hayatını kaybeden sağlıkçıları, intihar eden işyeri sahiplerini ve müzisyenleri, maskesini bir dakika çenesine indirdi diye ceza yiyen vatandaşları, yakınını cenazesiz defneden aileleri, okulları açılmayan çocukları hatırlatan sıhhat çalışanlarına vatandaşlarda dayanak vererek “Hakkımı helal etmiyorum” etiketiyle bildirilerini paylaştı.
"Türkiye'ye atılmış Kovid-19 bombası"
Sözcü'den Latif Sansür'ün aktardığı habere nazaran, Türk Tabipler Birliği Covid-19 İzleme Şurası üyesi Osman Elbek, yaşanan tabloya sesini çıkarmayan Bilim Heyeti üyelerini gaye aldı. Elbek bu gün Ankara'da gerçekleştirilen kongrenin Türkiye'ye atılmış bir Kovid-19 bombası olduğunu belirterek, “Bu toplantıyı eleştirmeyen bilim insanı ve Bilim Heyeti üyelerinin insanlara tavsiye vermemesi, tersine sonsuza kadar susması memleket için hayırlıdır” dedi.
"AKP'liler 'kongreden geliyorum' panoları taşısın"
Sıhhat çalışanı Aynur Gülçiçek, “Tulumların içinde müsaadesiz, gece gündüz çalıştık, ailemizi göremedik. Savdiklerimize dokunamadık. Dışlandık. Her şeyi yaşadık. Bunun için miydi” diye sorarken, Psikiyatri Uzmanı Umut Karasu, “Bir doktor olarak, Sıhhat bakanının şu kongre imajlarını görüp hala nasıl misyonda kalabildiğini anlayamıyorum” dedi.
Prof. Dr. Gazi Çağlar ise “AKP kongresine katılanların tamamı yarın tüm Türkiye’de ‘kongreden geliyorum, 2 metre uzaklık koyun' panoları taşısınlar, halk AKP’lilere uzaklık koysun” dedi.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.