Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlıklı beslenme için 12 öneri

Sağlıklı beslenme için 12 öneri
0
40

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Dinç gıda için 12 öneri Besinlerin tatmin edici miktarda alınarak vücutta kullanılması gerekmektedir Gerekli besinlerin herhangi biri alınmadığında veya gereğinden az yada çok alındığında, artma ve gelişme engelleniyor, sağlıkta bozulmalar başlıyor Vücudun çoğaltma ve gelişmesi, verimli çalışması, dış etkenlere ve hastalıklara karşısında dirençli olabilmesi için dengeli ve tatmin edici beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor Vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için zorunlu olan besinlerin herbirinin tatmin edici düzeyde alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması, tatmin edici ve dengelenmiş besin anlamına gelmektedir Besinler vücudun ihtiyaç duyduğu oranda alınmazsa, gerekli enerji oluşmadığı ve cisim dokuları yapılandırılamadığından, yetersiz besin ortaya çıkıyor Dinç gıda için dikkat edilmesi gereken 12 adım : Jurnal olarak tüketilen besinlerin çok çeşitli olması gereklidir Besinlerin büyük kısmının hayvansal gıdalar yerine bitkisel gıdalardan seçilmesi gerekmektedir Günde; sabahleyinöğle ve akşam almak üzere 3 öğün yenilmeli Öğün atlamamaya özen gösterilmeli Daha fazla doğal ve taze besinler tercih edilmeli Jurnal beslenme programında bulgur, darı, pirinç, makarna gibi ekmek ve tahıl grubu gıdaların bulunmasına dikkat edilmeli Günlük enerji ihtiyacının en az yüzde 55'i karbonhidratlardan sağlanması gerekir Günde 57 porsiyon taze sebze ve meyve yenilmesi gerekmekte Sebze ve meyveler vücudumuzun vitamin, mineral ve posa gereksinimlerini karşılamakta Posa bilhassa bağırsak hareketlerini düzenler, kan şekeri ve kolestrol seviyelerinin düşmesine tezgâhtar olur Her gün orta seviyede maddesel çalışma yapılarak, cisim ağırlığı öğüt edilen sınırda kalmasına dikkat edilmeli Uyumlu olarak yürüyüşler yapılmalı Yeterli ve dengeli gıda ile birlikte düzenli yapılan maddi aktivite, yürek ve solunum fonksiyonlarını düzenler, osteoporozu önler Günlük alınan yağ miktarından gelecek enerji miktarı toplam enerjinin yüzde 30'unu geçmemesine uyarı edilmeli Yemeklerde hayvansal yağlar yerine, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü gibi sıvı yağlar kullanılmalı Yemekler hazırlanırken haşlama, ızgara ve fırında pişirme gibi yöntemler uygulanmalı Kızartmalardan ve kavurmalardan uzaklaşılmalı Etli olarak pişirilen yemeklere keza yağ konulmamalı Sucuk, salam, sosis gibi yağlı et ve et ürünlerinin yerine; balık, tavuk, hindi eti veya kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kurubaklagiller seçim etmelisiniz Yağsız ya da eksik yağlı süt ve süt ürünleri tercih edin Az şekerli gıdaları seçim edin Tatlıların ve şekerli içeceklerin tüketimini azaltın Günlük tuz tüketimi, sıradan 1 akarsu kaşığı olmalı Salamura, konserve, zeytin ve turşu gibi tuzlu besinlerin tüketimini azaltın Muhtemel olduğunca alkol kullanılmayın Besinler hazırlanırken veya pişirilirken hijyen kurallarına uyarı edin Yiyecekler pişirilirken haşlama, fırında ve buharda pişirme yöntemlerini tercih edin Kızartmalardan kaçının Bebeklerinizi birincil 6 ay yalnızca anne sütü ile beslemeye siklet verin ve 6 aydan sonradan ise gerekli besinleri kullanılarak yeterli ve dengelenmiş beslenmelerini sağlayın id Prof Dr Ahmet Maranki  
 
858,497Konular
981,918Mesajlar
29,939Kullanıcılar
label212Son üye
Üst Alt