Günlük tükettiğiniz besinlerin çok çeşitli olmasına itina gösterin
Günlük beslenmenizde ehil nispette ekmek ve tahıl kümesi besinlerin (bulgur, mısır, pirinç, makarna v.b.) bulunmasına dikkat edin
Her gün birkaç defa çeşitli taze zerzevat ve meyveler yiyin
Her gün orta seviyede fizikî aktivite yaparak vücut yükünüzü alışılagelmiş (ideal) hudutlarda tutun
Günlük tükettiğiniz yağ ölçüsünü denetim edin. Yemeklerinizde hayvansal kaynaklı yağlar konumuna, doymamış yağ asitlerinden güçlü bitkisel likit yağlar (zeytinyağı, fındık yağı vb.) kullanın
Yağlı et ve et eserleri (sucuk, salam, sosis vb.) alanına balık, tavuk, hindi eti tercih edin
Yarım yağlı süt ve süt eserlerini (süt, yoğurt, peynir, kefir vb.) tüketin
Az şekerli besinleri tercih edin, çay şekeri, akide şeker üzere rafine şekerleri mümkün olduğunca tüketmeyin, tatlıların ve şekerli içeceklerin tüketimini sonlandırın
Günlük tuz alımınızı azaltın (ortalama 1 çay kaşığı) ve iyotlu tuz kullanın
Alkol ve sigara kullanmayın, şayet kullanıyorsanız en aza indirin
Besinlerinizin hazırlanması ve pişirilmesi sırasında hijyen kurallarına dikkat edin. Yiyeceklerinizi pişirirken haşlama, fırında ve buharda pişirme tekniklerini tercih edin, kızartmalardan kaçının. Böylelikle yemeklerinize ekleyeceğiniz yağ, tuz ve şeker ölçüsünü azaltmış olursunuz.
Bebeklerinizi birinci 6 ay yalnızca ana sütüyle besleyin ve 6 aydan sonra münasebetli ek besinlere başlayarak kâfi ve istikrarlı beslenmelerini sağlayın.
Unutulmamalıdır ki zayıf ve istikrarsız beslenme nedeniyle zihnen ve bedenen düzgün gelişmemiş, yorgun, isteksiz ve hasta bireyler topluluk için bir güç ve kuvvet değil bir yüktür.
Günlük beslenmenizde ehil nispette ekmek ve tahıl kümesi besinlerin (bulgur, mısır, pirinç, makarna v.b.) bulunmasına dikkat edin
Her gün birkaç defa çeşitli taze zerzevat ve meyveler yiyin
Her gün orta seviyede fizikî aktivite yaparak vücut yükünüzü alışılagelmiş (ideal) hudutlarda tutun
Günlük tükettiğiniz yağ ölçüsünü denetim edin. Yemeklerinizde hayvansal kaynaklı yağlar konumuna, doymamış yağ asitlerinden güçlü bitkisel likit yağlar (zeytinyağı, fındık yağı vb.) kullanın
Yağlı et ve et eserleri (sucuk, salam, sosis vb.) alanına balık, tavuk, hindi eti tercih edin
Yarım yağlı süt ve süt eserlerini (süt, yoğurt, peynir, kefir vb.) tüketin
Az şekerli besinleri tercih edin, çay şekeri, akide şeker üzere rafine şekerleri mümkün olduğunca tüketmeyin, tatlıların ve şekerli içeceklerin tüketimini sonlandırın
Günlük tuz alımınızı azaltın (ortalama 1 çay kaşığı) ve iyotlu tuz kullanın
Alkol ve sigara kullanmayın, şayet kullanıyorsanız en aza indirin
Besinlerinizin hazırlanması ve pişirilmesi sırasında hijyen kurallarına dikkat edin. Yiyeceklerinizi pişirirken haşlama, fırında ve buharda pişirme tekniklerini tercih edin, kızartmalardan kaçının. Böylelikle yemeklerinize ekleyeceğiniz yağ, tuz ve şeker ölçüsünü azaltmış olursunuz.
Bebeklerinizi birinci 6 ay yalnızca ana sütüyle besleyin ve 6 aydan sonra münasebetli ek besinlere başlayarak kâfi ve istikrarlı beslenmelerini sağlayın.
Unutulmamalıdır ki zayıf ve istikrarsız beslenme nedeniyle zihnen ve bedenen düzgün gelişmemiş, yorgun, isteksiz ve hasta bireyler topluluk için bir güç ve kuvvet değil bir yüktür.