Dinç bir yaşam için kepekli ekmek tüketin Amerika'da Prof Dr KrisEtherton ve Philip Mellen göre yapılan bir araştırmada, kepekli ekmek bitiren ile kepeksiz ekmek bitiren iki grup karşılaştırıldı Kepekli ekmek tüketen grupta bulunanlar 3 ayda 5 kilo verirken kandaki CRP (serum, reaktif ve protein) düzeyleri de ortalama yüzde 38 oranında düştü CRP düzeyinin yüksek olması şeker hastalığı, hipertansiyon ve kalp hastalıklarının ortaya çıkması ve çabucak ilerlemesi açısından risk faktörü olarak değerlendiriliyor Kepekli ekmek tüketenlerde yürek damar hastalığının yüzde 21 oranında azaldığı belirtiliyor Araştırma sonuçları 11 Şubat 2008'de American Journal of Clinical Nutritionda ve Nutrition, Metabolism&Cardiovascular Diseasesdergilerinde yayınlanarak duyuruldu Konu ile ilgili değerlendirmede yer alan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Nefroloji Uzmanı Prof Dr Süleyman Türk, kepeksiz ekmek tüketimi alışkanlığının fazla yaygın olmasının şişmanlık, hipertansiyon, şeker hastalığı ve kalp hastalığının hızla artışına katkıda bulunduğunu söyledi kaynak: AA
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.