iltasyazilim
FD Üye
Sağlıklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı tam buğday unu
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*1 tatlı kaşığı bal
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yumurta
Üzeri için (isteğe bağlı) ;
*Keten tohumu
*Çekirdek içi
*Chia tohumu
*Susam
Sağlıklı Ekmek Tarifi Yapılışı Bu tarifi @betella dan aldım Çoook hoşumuza gitti bizim Çok severek tüketiyoruz Sizinlede paylaşmak istedim burdan Mutlaka deneyim derim Hem sağlıklı hem ev yapımı hem pratik Ona burdan çok teşekkür ediyorum ?
1
*Önce sütü suyu ılıtmaya başlayın Hafif ılınınca balı da ekleyip eritelim Bu karışımın ılık olması gerek iyi mayalanması için
*Derince bi kaba unu dökün ve ortasına mayayı ekleyin Ilınan bu karışımı mayanın üzerine döküp bi iki dakika bekletin Sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice bir yoğurun
*Üzerini streç filmle veya başka bişeyle kapatıp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin
*Elinizi hamurdan kurtarmak için çok az zeytinyağı kullabilirsiniz
*İstediğiniz şekli vererek tepsiye yerleştirin (Ben hamuru ikiye ayırdım uzunlamasına şekil verdim siz isterseniz yuvarlak yapabilirsiniz, tek kişilik minik ekmekler yapabilirsiniz veya kalıp kullanabilirsiniz)
Üzerine yumurta akı sürüp istediğin gibi süsleyebilirsiniz ( susam, keten tohumu vs)
Tepside de 1520 dakika mayalandırın ( tepsiyi yağlamayı veya yağlı kağıt kullanmayı unutmayın)
Önceden ısıttığınız 210220 derece fırında önce 10 dakika pişirin (Bu üstünün çıtır olması için)
*Sonra dereceyi 180 e düşürüp 2025 dakika kadar daha pişirin Kontrol ederek çıkarabilirsiniz
*Miiss gibi kokacaktır * Deneyeceklere afiyet olsun
*4 su bardağı tam buğday unu
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*1 tatlı kaşığı bal
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yumurta
Üzeri için (isteğe bağlı) ;
*Keten tohumu
*Çekirdek içi
*Chia tohumu
*Susam
Sağlıklı Ekmek Tarifi Yapılışı Bu tarifi @betella dan aldım Çoook hoşumuza gitti bizim Çok severek tüketiyoruz Sizinlede paylaşmak istedim burdan Mutlaka deneyim derim Hem sağlıklı hem ev yapımı hem pratik Ona burdan çok teşekkür ediyorum ?
1
*Önce sütü suyu ılıtmaya başlayın Hafif ılınınca balı da ekleyip eritelim Bu karışımın ılık olması gerek iyi mayalanması için
*Derince bi kaba unu dökün ve ortasına mayayı ekleyin Ilınan bu karışımı mayanın üzerine döküp bi iki dakika bekletin Sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice bir yoğurun
*Üzerini streç filmle veya başka bişeyle kapatıp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin
*Elinizi hamurdan kurtarmak için çok az zeytinyağı kullabilirsiniz
*İstediğiniz şekli vererek tepsiye yerleştirin (Ben hamuru ikiye ayırdım uzunlamasına şekil verdim siz isterseniz yuvarlak yapabilirsiniz, tek kişilik minik ekmekler yapabilirsiniz veya kalıp kullanabilirsiniz)
Üzerine yumurta akı sürüp istediğin gibi süsleyebilirsiniz ( susam, keten tohumu vs)
Tepside de 1520 dakika mayalandırın ( tepsiyi yağlamayı veya yağlı kağıt kullanmayı unutmayın)
Önceden ısıttığınız 210220 derece fırında önce 10 dakika pişirin (Bu üstünün çıtır olması için)
*Sonra dereceyi 180 e düşürüp 2025 dakika kadar daha pişirin Kontrol ederek çıkarabilirsiniz
*Miiss gibi kokacaktır * Deneyeceklere afiyet olsun