Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam surmek icin en cok dikkat etmemiz gereken şey tukettiğimiz besinlerin hem sağlığımızı tehdit etmeyecek olması, hem taze olmaları, hem de hijyenik acıdan son derece temiz
Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam surmek icin en cok dikkat etmemiz gereken şey tukettiğimiz besinlerin hem sağlığımızı tehdit etmeyecek olması, hem taze olmaları, hem de hijyenik acıdan son derece temiz olmalarıdır Eğer ki temiz ve sağlıklı besinler doğru pişirme ve saklama şartlarına da sahipseler, bedenimizi ve yaşamımızı kotu etkileyecek hicbir sorun yok demektir
imagessaglikligidatuketmekicin5aea3dd851cf0
Uzmanlar sağlıklı gıda tuketmenin 5 ana maddesinden bahsettiler Sağlıklı olabilmek icin dikkat etmemiz gereken bu altın kuralların başında tazelik ve temizlik gelmektedir Gıdaların taze olarak satın alınması ve tuketilmeye başlamadan once de kişisel temizlikten gecmeleri son derece onemlidir Cunku o gıda soframıza gelene kadar ceşitli yerlerde dolaşıyor ve ellerde geziyor
Sağlıklı gıda tuketmek icin yapılması gerekenler arasında onemli olan bir diğer kural ise ciğ ve pişmiş olan gıdaların birbirinden uzak tutulmasıdır Ciğ olan bir gıdayı kesmek icin kullandığınız tahta ve bıcağı pişmiş olan gıda icin kesinlikle kullanmamalısınız Cunku ciğ olan gıdaların suları tehlikeli mikroorganizmaları iceriyor
Gıdaların pişme sureleri de cok onemlidir Uygun koşullarda pişirme sağlanırsa ciğ gıdaların uzerinde bulunan mikroorganizmalar yok olacaktır Gıdalar en az 70 derecede pişirilmeli aynı zamanda et ve kanatlı etlerin sularının pembe değil, berrak olmasına dikkat edilmelidir
Uygun ve guvenli sıcaklıklarda saklanması da sağlıklı gıda tuketimi icin dikkat edilmesi gereken bir başka husustur Pişmiş olan bir gıda en az 2 saat dışarıda bekletildikten sonra dolaba konulmalıdır Tekrar kullanılacağı zaman ise dolaptan alınan gıda en az 60 derecede ısıtılmalıdır
h 3Sağlıklı gıda tuketmek icin
Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam surmek icin en cok dikkat etmemiz gereken şey tukettiğimiz besinlerin hem sağlığımızı tehdit etmeyecek olması, hem taze olmaları, hem de hijyenik acıdan son derece temiz olmalarıdır Eğer ki temiz ve sağlıklı besinler doğru pişirme ve saklama şartlarına da sahipseler, bedenimizi ve yaşamımızı kotu etkileyecek hicbir sorun yok demektir
imagessaglikligidatuketmekicin5aea3dd851cf0
Uzmanlar sağlıklı gıda tuketmenin 5 ana maddesinden bahsettiler Sağlıklı olabilmek icin dikkat etmemiz gereken bu altın kuralların başında tazelik ve temizlik gelmektedir Gıdaların taze olarak satın alınması ve tuketilmeye başlamadan once de kişisel temizlikten gecmeleri son derece onemlidir Cunku o gıda soframıza gelene kadar ceşitli yerlerde dolaşıyor ve ellerde geziyor
Sağlıklı gıda tuketmek icin yapılması gerekenler arasında onemli olan bir diğer kural ise ciğ ve pişmiş olan gıdaların birbirinden uzak tutulmasıdır Ciğ olan bir gıdayı kesmek icin kullandığınız tahta ve bıcağı pişmiş olan gıda icin kesinlikle kullanmamalısınız Cunku ciğ olan gıdaların suları tehlikeli mikroorganizmaları iceriyor
Gıdaların pişme sureleri de cok onemlidir Uygun koşullarda pişirme sağlanırsa ciğ gıdaların uzerinde bulunan mikroorganizmalar yok olacaktır Gıdalar en az 70 derecede pişirilmeli aynı zamanda et ve kanatlı etlerin sularının pembe değil, berrak olmasına dikkat edilmelidir
Uygun ve guvenli sıcaklıklarda saklanması da sağlıklı gıda tuketimi icin dikkat edilmesi gereken bir başka husustur Pişmiş olan bir gıda en az 2 saat dışarıda bekletildikten sonra dolaba konulmalıdır Tekrar kullanılacağı zaman ise dolaptan alınan gıda en az 60 derecede ısıtılmalıdır
h 3Sağlıklı gıda tuketmek icin