Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlıklı Hamburger Menü

Sağlıklı Hamburger Menü

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sağlıklı Hamburger Menü Tarifi İçin Malzemeler Ekmek için:


*4 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağı süt
*12 su bardağı su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı bal
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı zeytinyağı

Köfte için:


*500 gr antrikottan tek çekimlik kıyma (Az kişi için 500 grdan az kıyma tercih edebilirsiniz)
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*Kıymayı antrikottan çektirmek yerine farklı alternatifleri de tercih edebilirsiniz

Patates için:


*34 adet taze patates
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kuru fesleğen
*12 yemek kaşığı zeytinyağı

Hamburger iç malzemeleri:


*1 adet orta boy soğan
*Birkaç parça rokamarul
*Maydonozdereotu
*1 adet orta boy domates
*İsteğe bağlı salatalık turşusu
*İsteğe bağlı cheddar peyniri

Sağlıklı Hamburger Menü Tarifi Yapılışı Ekmek:
Ekmeğin mayalanma işlemi olacağı için ilk önce harcı hazırlayıp 1 saat beklemek üzere kenara alalım
Derin bir kaba unu koyuyoruz ve ortasını çukur yapıp mayayı ekliyoruz
Bu sırada sütü ve suyu (cezvede karıştırıp) ocakta ısıtıyoruz Kaynatmamalısınız yaklaşık 40 derece kadar olması gerekiyor Küçük parmağınızla karışıma dokunup hafif ısırıyorsa ocaktan alabilirsiniz Balı da ekleyip içerisinde eritiyoruz Ardından unlu mayalı karışıma ekliyoruz ve 2 dk bekliyoruz Yumurtayı, zeytinyağını ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz İyice yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp mayalanmak üzere beklemeye alıyoruz
Mayalandıktan sonra hafif daha yoğurup hamuru istenilen boyuta göre parçalara bölerek yuvarlıyoruz ve 20dk da yağlı kağıt serdiğimiz tepside mayalanmasını sağlıyoruz Ben 6 eşit parçaya böldüm
Ardından üzerine sarısından ayırdığımız yumurtanın beyazını sürüp susam ve çörek otu ilave ediyoruz, önceden ısıtılmış 220 derece fırına koyuyoruz 220 derecede max 10 dk beklettikten sonra sıcaklığı 180 dereceye düşürüp 1015dk daha pişiriyoruz Ekmekleri arada kontrol etmeyi unutmayın benimkiler biraz fazla kızardılar
Köfte:
Köfte malzemelerini karıştırıp hamburger köftesi şekline getiriyoruz Ben biraz eti hissetmek istediğim için bir parmak kalınlığından biraz fazla olarak en bıraktım Döküm tava veya ızgarada her iki yüzünü 23 dk mühürleyerek düşük ateşte pişiriyoruz
Patates:
Patatesleri parmak formuna getirip içerisine baharatlarını ve yağı katarak karıştırıyoruz Yağlı kağıda yayarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz 1520 dk boyunca kontrollü pişirebilirsiniz
Hamburgerimizi iç malzemeleriyle birlikte hazırlayabiliriz Soğanları köfteyi pişirdiğini yerde hafif karamelize ederek kullanabilirsiniz Yanına pişirdiğimiz patateslerle birlikte servise hazır
Her yaşa sağlıklı, gönül rahatlığıyla tüketilebilir Afiyet olsun
 
858,498Konular
982,059Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt