Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlıklı Közlenmiş Karnıyarık

Sağlıklı Közlenmiş Karnıyarık

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sağlıklı Közlenmiş Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg orta boy patlıcan
*250 gr kıyma
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 büyük kuru soğan
*1 diş sarımsak
*2 sivri biber
*1 büyük domates
*Karabiber
*Pul biber
*Bir tutam kekik
*Tuz

SOS;


*12 yemek kaşığı salça
*1 bardak sıcak su
*12 çay kaşığı tuz

Sağlıklı Közlenmiş Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp saplarını keselim Tepsiye dizelim 12 yerinden delelim önceden ısıtılmış fırında 25 dakika 200 derece fırında közleyelim Patlıcanlar közlenirken tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanı alalım Hafif pembeleşene kadar kavuralım Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım Doğradığımız biberi ekleyip 23 dakika kavuralım Minik doğradığımız domatesi, inçe kıydığımız sarımsak, baharat ve tuzunu ekleyip domates suyunu çekene kadar kavuralım Patlıcanları fırından çıkaralım Bıçakla ortalarından çizelim Ortasını açalım kaşıkla düzeltelim Patlıcanların içine hafif tuz serpebilirsiniz Ortasını açtığınız patlıcanlara kıymalı harçları pay edelim Üzerine dilimlenmiş biber ve domates koyabilirsiniz Salça ve suyunu tuzu bir kapta iyice açalım Tepsiye dökelim 200 derece fırında yaklaşık 2025 dakika pişirelim Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun*??
NOT: patlıcanların tamamen közlenmesi şart değil Kıymayla tekrar pişeceği için yeterli oluyor
 
858,496Konular
982,404Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt