iltasyazilim
FD Üye
Sağlıklı Közlenmiş Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg orta boy patlıcan
*250 gr kıyma
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 büyük kuru soğan
*1 diş sarımsak
*2 sivri biber
*1 büyük domates
*Karabiber
*Pul biber
*Bir tutam kekik
*Tuz
SOS;
*12 yemek kaşığı salça
*1 bardak sıcak su
*12 çay kaşığı tuz
Sağlıklı Közlenmiş Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp saplarını keselim Tepsiye dizelim 12 yerinden delelim önceden ısıtılmış fırında 25 dakika 200 derece fırında közleyelim Patlıcanlar közlenirken tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanı alalım Hafif pembeleşene kadar kavuralım Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım Doğradığımız biberi ekleyip 23 dakika kavuralım Minik doğradığımız domatesi, inçe kıydığımız sarımsak, baharat ve tuzunu ekleyip domates suyunu çekene kadar kavuralım Patlıcanları fırından çıkaralım Bıçakla ortalarından çizelim Ortasını açalım kaşıkla düzeltelim Patlıcanların içine hafif tuz serpebilirsiniz Ortasını açtığınız patlıcanlara kıymalı harçları pay edelim Üzerine dilimlenmiş biber ve domates koyabilirsiniz Salça ve suyunu tuzu bir kapta iyice açalım Tepsiye dökelim 200 derece fırında yaklaşık 2025 dakika pişirelim Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun*??
NOT: patlıcanların tamamen közlenmesi şart değil Kıymayla tekrar pişeceği için yeterli oluyor
*1 kg orta boy patlıcan
*250 gr kıyma
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 büyük kuru soğan
*1 diş sarımsak
*2 sivri biber
*1 büyük domates
*Karabiber
*Pul biber
*Bir tutam kekik
*Tuz
SOS;
*12 yemek kaşığı salça
*1 bardak sıcak su
*12 çay kaşığı tuz
Sağlıklı Közlenmiş Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp saplarını keselim Tepsiye dizelim 12 yerinden delelim önceden ısıtılmış fırında 25 dakika 200 derece fırında közleyelim Patlıcanlar közlenirken tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanı alalım Hafif pembeleşene kadar kavuralım Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım Doğradığımız biberi ekleyip 23 dakika kavuralım Minik doğradığımız domatesi, inçe kıydığımız sarımsak, baharat ve tuzunu ekleyip domates suyunu çekene kadar kavuralım Patlıcanları fırından çıkaralım Bıçakla ortalarından çizelim Ortasını açalım kaşıkla düzeltelim Patlıcanların içine hafif tuz serpebilirsiniz Ortasını açtığınız patlıcanlara kıymalı harçları pay edelim Üzerine dilimlenmiş biber ve domates koyabilirsiniz Salça ve suyunu tuzu bir kapta iyice açalım Tepsiye dökelim 200 derece fırında yaklaşık 2025 dakika pişirelim Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun*??
NOT: patlıcanların tamamen közlenmesi şart değil Kıymayla tekrar pişeceği için yeterli oluyor