Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlıklı Mozaik Pasta – 286 Kkal/100g

Sağlıklı Mozaik Pasta – 286 Kkal/100g

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sağlıklı Mozaik Pasta – 286 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler

*Hurma 170 g
*Süt 0, 15% 100 g
*Labne peyniri 80 g
*Kakao tozu 40 g (2 tepeli yemek kaşığı)
*Fındık kırığı 50 g
*Cornflakes (Mısır gevreği) 30 g
*Light bisküvi (keten tohumlu) 50 g (1 paket)
*+ Süslemek için hindistan cevizi tozu 5 g

Sağlıklı Mozaik Pasta – 286 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(1 dilim 65 gram 18 pastası): *Kkal*186,11;*Protein*4,55*g;*Yag*7,21 g;*Karbonhidrat*25,10*g
Servis: 8 porsiyon
Zaman: 10 dakika + soğutma suresi (34)
Çikolata*sevenler için sağlıklı bir alternatif! Sıfır beyaz şeker, sıfır ekstra yağ, üstelik şaşırtıcı tat! İçerisinde doğal hurma olduğu için basit mozaik pastadan daha lezzetli, fakat kalorisi gerçekten düşük Normal mozaik pasta 428 kkal100g!!! Nasıl? Güzel değil mı? ;)
Hazırlaması da çok çok kolay!
1) Çekirdek alınmış hurmayı sütle blenderden iyice geçirin ve kaseye boşaltın
2) Labne peynirini, kakao tozu ekleyerek karıştırın
3) Daha sonra fındığı, mısır gevreği, parçalanmış bisküviyi ilave edip tekrar güzelce karıştırın
4) Bir parça yağlı kağıdı veya streçfolyoyu masaya koyarak üzerine uzun şeklinde karışımı boşaltın, biraz düzeltin, eşitli olsun, uzun bir salam şekli olması lazım Kağıdının uzun olan tarafları kaldırarak salamımızı hafif sağlayın, sonra tarafları birleştirerek sarın ve sucuğu iyice sıkıştırın Ben öncelikle yağlı kağıdı kullanıyorum, ondan sonra streçfolyoya sarıyorum
5) Buzluğa gönderin ve en az 34 saat beklettin
6) Üzerine hindistan cevizi tozunu serperek taze meyve, orman meyvesi, süzme yoğurt, sade dondurma ile servis edebilirsiniz! (Benim tavsiyem süzme yoğurdu vanilya ile karıştırarak sos olarak mozaik pastanın yanında en güzel seçenektir!)
Afiyet olsun!

858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt