Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlıklı sindirim

Sağlıklı sindirim
0
66

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Sağlıklı bir beden temeli, sağlıklı bir sindirim sistemine dayanır Biri olmadan diğeri olmaz Ne yazık ki, coğumuzun bedendeki toksik atıldan boşaltma işinde başarısız olduğu­muz, bizi kronik ve olumcul hastalıklarla karşı karşıya bıra­kan bağırsaklara sahip olduğumuz konusunda pek cok dok­tor hemfikirdir
Şimdi, sağlıklı bir bağırsağın canlı besinlerle nasıl beslen­diğine bir bakalım:
1 Canlı besinlerde doğal olarak bulunan enzim, besinleri parcalar Boylece besinlerdeki kimyasal maddeleri, hucre­lerden gecebilecek ve kana karışabilecek kucuklukte par­calara ayırır (Yaş sebze ve meyvenin zor sindirildiği goru­şunun tam tersinden bahsediyoruz)
2 Sindirilmiş bol lifli besinler kolon duvarları tarafından emilir ve kan yoluyla beden hucrelerine dağıtılır
3 Besinlerdeki toksik maddeler, bağırsakların icinde bulu­nan faydalı laktobasil bakteri ailesi tarafmdan hızlı bir eliminasyon icin tutulur
4 Kalan lif, bircok kanserojen maddeyi seyreltme, bağlama ve etkisizleştirmeye yardımcı olur
5 Atık maddeler, her gun duzenli olarak calışan bağırsakla­rın hareketleriyle atılır
6 Aynı zamanda bedendeki trilyonlarca hucre, kendi cople­rini kan dolaşımına boşaltır ve toksinler hızla bedenden atılmak uzere bağırsaklara gider
Bedenimizdeki atık maddeler, sağlıklı bir bağırsağa en hızlı şekilde gitme eğilimindedirler
Şimdi de et, sut urunleri, pişmiş ve işlenmiş besinlerle do­lu bir bağırsağın sindirim sistemini inceleyelim
1 Enzim icermeyen yiyecekler (pişmiş sebzeler, beyaz ek­mek, pizza, kek, yumurta, sut, et, balık ve tavuk) sindirim sistemine girerler, ama besin emilimi icin gerekli kucuk­lukteki boyutlara parcalanamazlar
2 Kalan lifsiz toksik maddeler sindirilmek uzere kaim bağır­sakta uzun sure konaklarlar Bağırsak duvarı daha fazla su cektiğinde, dışkı da sertleşmeye ve atıhmı guc hale gel­meye başlar
3 Yağlar sindirim bolgesinde beklerken bozulmaya ve ko­kuşmaya başlar, karbonhidratlar mayalanır ve protein curur Bu zehirleşmiş maddeler bedene geri donerek gaza, kabızlığa, ağız kokusuna, mide ekşimesine, baş ağrısına, goz bozukluğuna ve daha bircok ciddi rahatsızlığa neden olur
4 Bağırsak duvarı toksinleri emmeye başlar ve onları ser­best radikaller ya da kararsız, yıkıcı elektronlar olarak kan dolaşımına gonderir Serbest radikallerin ve elektronların kandaki bu gezintisi, bir sure sonra sağlıklı hucrelere kar­şı bir saldırıya donuşur
5 Bağırsak geri cekilip tıkandığında kan, hucrelerdeki atık­ları toparlayıp cokeltemez Şimdi atıklarla fazlasıyla dol­muş olan kan, hucrelerden bir zerre daha fazlasını alamaz Sonuc olarak, kendi atıklarıyla dolan, zayıflayan ve bozu­lan hucreler hastalıklara acık hale gelirler
6 Bir bağırsak hareketinden sonra bile, sindirilmeyen bazı besinler, kalın bağırsak duvarmda toplanarek, emilme ve boşaltmadan oluşan hayati sindirim surecine zarar vere­ceklerdir
7 Toksik atıklar bağırsağı mahveder cunku kalan atıkları temizleyen faydalı laktobasil bakterisi zarara uğramış­tır Enfeksiyonla mucadelede aldığımız antibiyotiğin yanı sıra, antibiotik yuklu sut urunleri ve yediğimiz et, bağırsağı sağlıklı tutmaya yarayan faydalı bakteriyi ol­durur
8 Sonunda faydalı bakteri eksikliği, enzim ve lif eksikliği ile birleşince, bağırsak butun gucunu, şeklini ve duzgun ca­lışma fonksiyonunu kaybeder
Butun bunlar insafı bağırsağının, gunumuzun tipik beslen­me tarzları ile kurtarılacak gibi olmadığını gosteriyor Biyolo­jik bulgular da insanların otobur olduğunu gostermektedir
icgudusel olarak etle beslenen hayvanların sindirim siste­mi bu işin ustesinden gelebilir Bu hayvanların cene eklemle­ri aşağı – yukarı duzlemde acılıp kapanma şeklinde gelişmiş­tir Ayrıca dişleri uzun, keskin ve on dişleri de dahil, inanıl­maz derecede oğutucudur Kıyaslarsak, at ve insan gibi oto­bur canlıların cene eklemleri yassıdır Oğutucu dişleri arkada olduğu icin yeşillikleri ve tahılları ağızlarında dondurerek ciğnemeleri gerekir Etobur canlıların mide asitleri, otobur canlılarınkine gore yirmi kat fazladır cunku eti sindirmek icin cok miktarda aside ihtiyac duyarlar
Bir otobur (sizin gibi, benim gibi) et yediğinde, sağlık icin şart olan doğal pH dengesini bozan asit uretimi şiddetle ar­tacaktır Etobur hayvanlardaki kolonlar, dışarı atma işini hız­lı bir şekilde hallederler Etoburların bağırsakları puruzsuz ve duzgundur; dolayısıyla sindirimleri de goreceli olarak da­ha kısa ve duz bir rotada ilerler
Bir onceki cizimde gorduğumuz gibi, insan bağırsağı kı­yasla daha girintili cıkıntılıdır ve boğum sayısı daha fazladır Bu da keskin donuşlerle dolu, uzun ve dolambaclı bir yolu takip etmek anlamına geliyor Yağlı, işlenmiş ve pişmiş yiye­cekler bu yolu kolay ve kısa surede gecemezler (Sindirime yardımcı olan enzimler ve lif acısından zengin olan canlı be­sinler ise bu labirentten kolaylıkla ve hızla gecerler) Gunu­muzun beslenme alışkanlıklarının sonucu, son derece kor­kunctur Bazı guvenilir istatistik sonuclarına gore, ne kadar cok et yer, işlenmiş ve hayvansal gıdalar tuketirsek o kadar cok hasta olma riskimiz artar
Bu gidişatı tersine cevirmek ve gercek bir sağlığa kavuş­mak oncelikle hucrelerin, kanın ve bağırsakların bu atık maddelerden temizlenmesi şarttır Canlı besinlerle beslenme bunu mumkun kılar
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt