Sağlıklı bir beden temeli, sağlıklı bir sindirim sistemine dayanır Biri olmadan diğeri olmaz Ne yazık ki, coğumuzun bedendeki toksik atıldan boşaltma işinde başarısız olduğumuz, bizi kronik ve olumcul hastalıklarla karşı karşıya bırakan bağırsaklara sahip olduğumuz konusunda pek cok doktor hemfikirdir
Şimdi, sağlıklı bir bağırsağın canlı besinlerle nasıl beslendiğine bir bakalım:
1 Canlı besinlerde doğal olarak bulunan enzim, besinleri parcalar Boylece besinlerdeki kimyasal maddeleri, hucrelerden gecebilecek ve kana karışabilecek kucuklukte parcalara ayırır (Yaş sebze ve meyvenin zor sindirildiği goruşunun tam tersinden bahsediyoruz)
2 Sindirilmiş bol lifli besinler kolon duvarları tarafından emilir ve kan yoluyla beden hucrelerine dağıtılır
3 Besinlerdeki toksik maddeler, bağırsakların icinde bulunan faydalı laktobasil bakteri ailesi tarafmdan hızlı bir eliminasyon icin tutulur
4 Kalan lif, bircok kanserojen maddeyi seyreltme, bağlama ve etkisizleştirmeye yardımcı olur
5 Atık maddeler, her gun duzenli olarak calışan bağırsakların hareketleriyle atılır
6 Aynı zamanda bedendeki trilyonlarca hucre, kendi coplerini kan dolaşımına boşaltır ve toksinler hızla bedenden atılmak uzere bağırsaklara gider
Bedenimizdeki atık maddeler, sağlıklı bir bağırsağa en hızlı şekilde gitme eğilimindedirler
Şimdi de et, sut urunleri, pişmiş ve işlenmiş besinlerle dolu bir bağırsağın sindirim sistemini inceleyelim
1 Enzim icermeyen yiyecekler (pişmiş sebzeler, beyaz ekmek, pizza, kek, yumurta, sut, et, balık ve tavuk) sindirim sistemine girerler, ama besin emilimi icin gerekli kucuklukteki boyutlara parcalanamazlar
2 Kalan lifsiz toksik maddeler sindirilmek uzere kaim bağırsakta uzun sure konaklarlar Bağırsak duvarı daha fazla su cektiğinde, dışkı da sertleşmeye ve atıhmı guc hale gelmeye başlar
3 Yağlar sindirim bolgesinde beklerken bozulmaya ve kokuşmaya başlar, karbonhidratlar mayalanır ve protein curur Bu zehirleşmiş maddeler bedene geri donerek gaza, kabızlığa, ağız kokusuna, mide ekşimesine, baş ağrısına, goz bozukluğuna ve daha bircok ciddi rahatsızlığa neden olur
4 Bağırsak duvarı toksinleri emmeye başlar ve onları serbest radikaller ya da kararsız, yıkıcı elektronlar olarak kan dolaşımına gonderir Serbest radikallerin ve elektronların kandaki bu gezintisi, bir sure sonra sağlıklı hucrelere karşı bir saldırıya donuşur
5 Bağırsak geri cekilip tıkandığında kan, hucrelerdeki atıkları toparlayıp cokeltemez Şimdi atıklarla fazlasıyla dolmuş olan kan, hucrelerden bir zerre daha fazlasını alamaz Sonuc olarak, kendi atıklarıyla dolan, zayıflayan ve bozulan hucreler hastalıklara acık hale gelirler
6 Bir bağırsak hareketinden sonra bile, sindirilmeyen bazı besinler, kalın bağırsak duvarmda toplanarek, emilme ve boşaltmadan oluşan hayati sindirim surecine zarar vereceklerdir
7 Toksik atıklar bağırsağı mahveder cunku kalan atıkları temizleyen faydalı laktobasil bakterisi zarara uğramıştır Enfeksiyonla mucadelede aldığımız antibiyotiğin yanı sıra, antibiotik yuklu sut urunleri ve yediğimiz et, bağırsağı sağlıklı tutmaya yarayan faydalı bakteriyi oldurur
8 Sonunda faydalı bakteri eksikliği, enzim ve lif eksikliği ile birleşince, bağırsak butun gucunu, şeklini ve duzgun calışma fonksiyonunu kaybeder
Butun bunlar insafı bağırsağının, gunumuzun tipik beslenme tarzları ile kurtarılacak gibi olmadığını gosteriyor Biyolojik bulgular da insanların otobur olduğunu gostermektedir
icgudusel olarak etle beslenen hayvanların sindirim sistemi bu işin ustesinden gelebilir Bu hayvanların cene eklemleri aşağı – yukarı duzlemde acılıp kapanma şeklinde gelişmiştir Ayrıca dişleri uzun, keskin ve on dişleri de dahil, inanılmaz derecede oğutucudur Kıyaslarsak, at ve insan gibi otobur canlıların cene eklemleri yassıdır Oğutucu dişleri arkada olduğu icin yeşillikleri ve tahılları ağızlarında dondurerek ciğnemeleri gerekir Etobur canlıların mide asitleri, otobur canlılarınkine gore yirmi kat fazladır cunku eti sindirmek icin cok miktarda aside ihtiyac duyarlar
Bir otobur (sizin gibi, benim gibi) et yediğinde, sağlık icin şart olan doğal pH dengesini bozan asit uretimi şiddetle artacaktır Etobur hayvanlardaki kolonlar, dışarı atma işini hızlı bir şekilde hallederler Etoburların bağırsakları puruzsuz ve duzgundur; dolayısıyla sindirimleri de goreceli olarak daha kısa ve duz bir rotada ilerler
Bir onceki cizimde gorduğumuz gibi, insan bağırsağı kıyasla daha girintili cıkıntılıdır ve boğum sayısı daha fazladır Bu da keskin donuşlerle dolu, uzun ve dolambaclı bir yolu takip etmek anlamına geliyor Yağlı, işlenmiş ve pişmiş yiyecekler bu yolu kolay ve kısa surede gecemezler (Sindirime yardımcı olan enzimler ve lif acısından zengin olan canlı besinler ise bu labirentten kolaylıkla ve hızla gecerler) Gunumuzun beslenme alışkanlıklarının sonucu, son derece korkunctur Bazı guvenilir istatistik sonuclarına gore, ne kadar cok et yer, işlenmiş ve hayvansal gıdalar tuketirsek o kadar cok hasta olma riskimiz artar
Bu gidişatı tersine cevirmek ve gercek bir sağlığa kavuşmak oncelikle hucrelerin, kanın ve bağırsakların bu atık maddelerden temizlenmesi şarttır Canlı besinlerle beslenme bunu mumkun kılar
Şimdi, sağlıklı bir bağırsağın canlı besinlerle nasıl beslendiğine bir bakalım:
1 Canlı besinlerde doğal olarak bulunan enzim, besinleri parcalar Boylece besinlerdeki kimyasal maddeleri, hucrelerden gecebilecek ve kana karışabilecek kucuklukte parcalara ayırır (Yaş sebze ve meyvenin zor sindirildiği goruşunun tam tersinden bahsediyoruz)
2 Sindirilmiş bol lifli besinler kolon duvarları tarafından emilir ve kan yoluyla beden hucrelerine dağıtılır
3 Besinlerdeki toksik maddeler, bağırsakların icinde bulunan faydalı laktobasil bakteri ailesi tarafmdan hızlı bir eliminasyon icin tutulur
4 Kalan lif, bircok kanserojen maddeyi seyreltme, bağlama ve etkisizleştirmeye yardımcı olur
5 Atık maddeler, her gun duzenli olarak calışan bağırsakların hareketleriyle atılır
6 Aynı zamanda bedendeki trilyonlarca hucre, kendi coplerini kan dolaşımına boşaltır ve toksinler hızla bedenden atılmak uzere bağırsaklara gider
Bedenimizdeki atık maddeler, sağlıklı bir bağırsağa en hızlı şekilde gitme eğilimindedirler
Şimdi de et, sut urunleri, pişmiş ve işlenmiş besinlerle dolu bir bağırsağın sindirim sistemini inceleyelim
1 Enzim icermeyen yiyecekler (pişmiş sebzeler, beyaz ekmek, pizza, kek, yumurta, sut, et, balık ve tavuk) sindirim sistemine girerler, ama besin emilimi icin gerekli kucuklukteki boyutlara parcalanamazlar
2 Kalan lifsiz toksik maddeler sindirilmek uzere kaim bağırsakta uzun sure konaklarlar Bağırsak duvarı daha fazla su cektiğinde, dışkı da sertleşmeye ve atıhmı guc hale gelmeye başlar
3 Yağlar sindirim bolgesinde beklerken bozulmaya ve kokuşmaya başlar, karbonhidratlar mayalanır ve protein curur Bu zehirleşmiş maddeler bedene geri donerek gaza, kabızlığa, ağız kokusuna, mide ekşimesine, baş ağrısına, goz bozukluğuna ve daha bircok ciddi rahatsızlığa neden olur
4 Bağırsak duvarı toksinleri emmeye başlar ve onları serbest radikaller ya da kararsız, yıkıcı elektronlar olarak kan dolaşımına gonderir Serbest radikallerin ve elektronların kandaki bu gezintisi, bir sure sonra sağlıklı hucrelere karşı bir saldırıya donuşur
5 Bağırsak geri cekilip tıkandığında kan, hucrelerdeki atıkları toparlayıp cokeltemez Şimdi atıklarla fazlasıyla dolmuş olan kan, hucrelerden bir zerre daha fazlasını alamaz Sonuc olarak, kendi atıklarıyla dolan, zayıflayan ve bozulan hucreler hastalıklara acık hale gelirler
6 Bir bağırsak hareketinden sonra bile, sindirilmeyen bazı besinler, kalın bağırsak duvarmda toplanarek, emilme ve boşaltmadan oluşan hayati sindirim surecine zarar vereceklerdir
7 Toksik atıklar bağırsağı mahveder cunku kalan atıkları temizleyen faydalı laktobasil bakterisi zarara uğramıştır Enfeksiyonla mucadelede aldığımız antibiyotiğin yanı sıra, antibiotik yuklu sut urunleri ve yediğimiz et, bağırsağı sağlıklı tutmaya yarayan faydalı bakteriyi oldurur
8 Sonunda faydalı bakteri eksikliği, enzim ve lif eksikliği ile birleşince, bağırsak butun gucunu, şeklini ve duzgun calışma fonksiyonunu kaybeder
Butun bunlar insafı bağırsağının, gunumuzun tipik beslenme tarzları ile kurtarılacak gibi olmadığını gosteriyor Biyolojik bulgular da insanların otobur olduğunu gostermektedir
icgudusel olarak etle beslenen hayvanların sindirim sistemi bu işin ustesinden gelebilir Bu hayvanların cene eklemleri aşağı – yukarı duzlemde acılıp kapanma şeklinde gelişmiştir Ayrıca dişleri uzun, keskin ve on dişleri de dahil, inanılmaz derecede oğutucudur Kıyaslarsak, at ve insan gibi otobur canlıların cene eklemleri yassıdır Oğutucu dişleri arkada olduğu icin yeşillikleri ve tahılları ağızlarında dondurerek ciğnemeleri gerekir Etobur canlıların mide asitleri, otobur canlılarınkine gore yirmi kat fazladır cunku eti sindirmek icin cok miktarda aside ihtiyac duyarlar
Bir otobur (sizin gibi, benim gibi) et yediğinde, sağlık icin şart olan doğal pH dengesini bozan asit uretimi şiddetle artacaktır Etobur hayvanlardaki kolonlar, dışarı atma işini hızlı bir şekilde hallederler Etoburların bağırsakları puruzsuz ve duzgundur; dolayısıyla sindirimleri de goreceli olarak daha kısa ve duz bir rotada ilerler
Bir onceki cizimde gorduğumuz gibi, insan bağırsağı kıyasla daha girintili cıkıntılıdır ve boğum sayısı daha fazladır Bu da keskin donuşlerle dolu, uzun ve dolambaclı bir yolu takip etmek anlamına geliyor Yağlı, işlenmiş ve pişmiş yiyecekler bu yolu kolay ve kısa surede gecemezler (Sindirime yardımcı olan enzimler ve lif acısından zengin olan canlı besinler ise bu labirentten kolaylıkla ve hızla gecerler) Gunumuzun beslenme alışkanlıklarının sonucu, son derece korkunctur Bazı guvenilir istatistik sonuclarına gore, ne kadar cok et yer, işlenmiş ve hayvansal gıdalar tuketirsek o kadar cok hasta olma riskimiz artar
Bu gidişatı tersine cevirmek ve gercek bir sağlığa kavuşmak oncelikle hucrelerin, kanın ve bağırsakların bu atık maddelerden temizlenmesi şarttır Canlı besinlerle beslenme bunu mumkun kılar
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.