Sabri Ülker Vakfı ve Okan Üniversitesi Gastronomi Kısmı işbirliği ile gerçekleştirilen "Genç Şeflerden Sağlıklı Tarifler" girişimi kapsamında kış aylarına kişisel hem lezzetli hem de sağlıklı reçeteleri, en pratik prodüksiyon biçimleriyle sofralarınıza taşıyoruz. İşte lezzetli, sağlıklı ve çok pratik levrek çorbası tarifi!
Sabri Ülker Vakfı, bu yıl Yemekte Istikrar Mutfağı’nı yeni tanımlarla zenginleştirmek için İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Kısmı iş birliği ile Türk mutfağının klasik tanımlarını genç ve yetenekli şef adaylarına tekrar yorumlattı. İşte kışa aylarında sofralarımızı şenlendirecek lezzetli ve pratik balık çorbası tanımı...
Balık çorbası gereçleri
Sabri Ülker Vakfı, bu yıl Yemekte Istikrar Mutfağı’nı yeni tanımlarla zenginleştirmek için İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Kısmı iş birliği ile Türk mutfağının klasik tanımlarını genç ve yetenekli şef adaylarına tekrar yorumlattı. İşte kışa aylarında sofralarımızı şenlendirecek lezzetli ve pratik balık çorbası tanımı...
Balık çorbası gereçleri
- 1 orta uzunluk levrek
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet defne yaprağı
- 5-6 tane karabiber
- 1 sap kereviz yaprağı
- 1,5 adet orta uzunluk havuç
- Büyük uzunluk bir patatesin yarısı
- 1 adet küçük uzunluk kereviz
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı buğday unu
- Karabiber
- Orta uzunluk soğanı, maydanoz saplarını, defne yaprağını, kereviz yaprağını ve tane karabiber ile 8 bardak suyu tencereye koyun ve kaynayana kadar bekleyin.
- Su kaynadıktan sonra tencereye temizlenmiş levreği ekleyin.
- Balığın dağılmasına müsaade vermeden kısık ateşte pişirin. Balığın büyüklüğüne nazaran 10-15 dakika yetecektir.
- Balık pişince sudan çıkartıp suyunu süzün; kılçıklarından ayırıp iri modüller halinde hazırlayın.
- Havuç, kereviz ve patatesi minik küpler halinde doğrayın.
- Berrak bir tencereye süzdüğünüz balık suyunu koyun.
- İçine zerzevatları ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Balık çorbası terbiyesinin hazırlanışı: Yumurtayı ve limon suyunu un ile çırpın. Pişmekte olan çorbanın suyu ile sıcaklığını ayarlayın ve yavaş yavaş karıştırılarak çorbaya ekleyin.
- İri modüller halinde ayıkladığınız balıkları çorbaya ekleyin ve çorbayı ateşten alın.
- İnce kıyılmış maydanozu çorbayı ateşten aldıktan sonra ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin ve servis edin.