Uzun zamandır fazla kiloların sorumlusu olarak yağlar suçlanmıştır. Ancak bugün sağlıklı ve iyi yaşamak için biraz yağ tüketmek gerekli olduğu açıklandı. Sağlıklı yağları ayırt etmek önemlidir.
Formunuzda kalabilmek ve uzun yaşamak için yağlardan hepten uzak durmamalısınız. Yağların hastalıkların nedeni olduğu çok konuşuldu. Artık bitkisel ve faydalı olan yağlar aklandı. Özelliklede yağda eriyen vitaminlerden A,D,K ve E vitaminleri için gereklidir. Günlük enerjinin kaynağı olan yağlar ve uzun bir ömür için gereklidir. Omega yağ asitleri uzun ömür için gereklidir. Bu yağ asitlerini vücudumuz üretmediğinden için dışarıdan besinler ile birlikte almamız gerekmektedir. Diyetlerde dahi bitkisel ve faydalı yağları almalısınız. Yağsız bir diyet daha çok yemenizi ve sağlıksız olmanıza neden olacaktır. Özellikle fındık, balık, kırmızı et ve süt ürünlerinde yağlar daha faydalıdır. Ancak hayvansal yağlardan uzak durmalısınız.
Tekli doymamış yağlar ve yapı taşlarına göre gruplarına ayrılıyorlar. Yağ asitleri doymuş ve tekli doymamış ile çoklu doymamış olarak 3 ana gruba ayrılır. Zeytinyağı kolesterol değerini korur. Kalp damar sistemi için faydalıdır. En önemli yağ asitleri arasında oleik asit gelir ve bu zeytinyağı, kolza ve fıstık yağı, badem ve avokadoda yüksek miktarlarda bulunur. LDL kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur ve tekli doymamış yağ asitleri aynı zamanda hücrelerdeki kanser oluşumlarını da engellemektedir.
Omega 3 asitlerin faydaları ise kalp dolaşım sistemini koruyor. Kalp ile damar hastalıkları riskini de azaltıyor. Kan akışkanlığına da yardımcı oluyor. Omega 3 yağ asitleri dengeli alınırsa eğer vücudun iyi çalışmasına yardımcı oluyor. Bağışıklık sistemin güçlendirir, beyin ve sperm hücrelerini destekler ve geliştirir.
Linolenik asitler ise vücut için hayati faktörler oluşturuyor. Daha çok ceviz, keten tohumu ve yeşil sebzelerde bulunuyor. Kanın akışkan olmasını sağlıyor. Kalbin daha kolay pompalamasına yardımcı oluyor. Damar tıkanıklığını da engelliyor.
Formunuzda kalabilmek ve uzun yaşamak için yağlardan hepten uzak durmamalısınız. Yağların hastalıkların nedeni olduğu çok konuşuldu. Artık bitkisel ve faydalı olan yağlar aklandı. Özelliklede yağda eriyen vitaminlerden A,D,K ve E vitaminleri için gereklidir. Günlük enerjinin kaynağı olan yağlar ve uzun bir ömür için gereklidir. Omega yağ asitleri uzun ömür için gereklidir. Bu yağ asitlerini vücudumuz üretmediğinden için dışarıdan besinler ile birlikte almamız gerekmektedir. Diyetlerde dahi bitkisel ve faydalı yağları almalısınız. Yağsız bir diyet daha çok yemenizi ve sağlıksız olmanıza neden olacaktır. Özellikle fındık, balık, kırmızı et ve süt ürünlerinde yağlar daha faydalıdır. Ancak hayvansal yağlardan uzak durmalısınız.
Tekli doymamış yağlar ve yapı taşlarına göre gruplarına ayrılıyorlar. Yağ asitleri doymuş ve tekli doymamış ile çoklu doymamış olarak 3 ana gruba ayrılır. Zeytinyağı kolesterol değerini korur. Kalp damar sistemi için faydalıdır. En önemli yağ asitleri arasında oleik asit gelir ve bu zeytinyağı, kolza ve fıstık yağı, badem ve avokadoda yüksek miktarlarda bulunur. LDL kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur ve tekli doymamış yağ asitleri aynı zamanda hücrelerdeki kanser oluşumlarını da engellemektedir.
Omega 3 asitlerin faydaları ise kalp dolaşım sistemini koruyor. Kalp ile damar hastalıkları riskini de azaltıyor. Kan akışkanlığına da yardımcı oluyor. Omega 3 yağ asitleri dengeli alınırsa eğer vücudun iyi çalışmasına yardımcı oluyor. Bağışıklık sistemin güçlendirir, beyin ve sperm hücrelerini destekler ve geliştirir.
Linolenik asitler ise vücut için hayati faktörler oluşturuyor. Daha çok ceviz, keten tohumu ve yeşil sebzelerde bulunuyor. Kanın akışkan olmasını sağlıyor. Kalbin daha kolay pompalamasına yardımcı oluyor. Damar tıkanıklığını da engelliyor.