Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sağlıklı Yaşam İçin Günde Kaç Adım Atmalıyız ?

Sağlıklı Yaşam İçin Günde Kaç Adım Atmalıyız ?
0
96

moderatör

Super Mod
Etkileşim
7
F-D Coin
12

Kaç Adımla Kaç Kalori Yakılır?

Bununla ilgili bir araştırma yapılmıştır ve 20 adım attığınız zaman 1 kalori yakıldığı gözlemlenmiştir. 1 adım yani 0.05 kalori olmaktadır. Bu hesaptan yola çıktığımız zaman da 1 gün içerisin de 10 bin adım atmanız gerekmektedir.

Şimdi yukarıda belirtmiş olduğumuz değerler ortalama değerlerdir. Çünkü kaç adımda kaç kaloriyi hesaplamak kişiden kişiye değişir. İnsanların yürüyüşü , tempoları ve kilosu farklı olduğundan bu durumda değişebilir.

Aşırı kilolu yani obez olan birisi 20 adım da yakmış olduğu kalori ile zayıf olan birisinin 20 adım da yakmış olduğu kalori tamamen farklı olacaktır. Buda onların tempolarına göre farklılık göstermektedir.

Son olarak şunu da belirtmek istiyoruz ayakta kalan her zaman hayatta kalır. Bu yüzden ne olursa olsun yürüyün….

Similar threads

Yürüyüş Yapmak Göbek Yağlarını Eritir mi? Yürüyüşe başladınız. Hafif tempoda salına salına yürüyorsunuz. Bedeninizi yormuyorsunuz. Nabzınız yavaş atıyor ve kalp atışlarınızın farkında bile değilsiniz. Bu tempoda yürüdüğünüzde bedeniniz zor günler için sakladığı yağ depolarını harcamaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Bir araştırma sonucuna göre 1 pound yağ 3.500 kalorilik bir enerji barındırıyor. 1 Kg = 2.2 pound 1 Kg yağ = 2.2 * 3500 = 7.700 kalori 1 kg yağ yakmak için 7.700 kalori harcamamız gerekiyor ama bu matematiksel tarafı gerçek hayatta bu kadar kolay olmuyor :) Bir Kilogram Vücut Yağı, 7.700...
Cevaplar
0
Görüntüleme
235
Kilo vermek için uygulanan bir çok yöntem vardır. Bunlardan bir tanesi de yürüyüş yapmak elbette. Peki yürüyüş yapmak gerçekten kilo vermek konusunda yararlı oluyor mu? Bunu anlayabilmek için öncelikle kilo vermek işleminin nasıl gerçekleştiğini bilmek gerekiyor. İnsanların kilo vermesi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
1) Yürüyen merenleri ve yürüyen bantları kullanmayı bırakın Evet maalesef çok dik görünen o uzun merenleri çıkmaktansa, yürüyen merenleri seçiyor büyük çoğunluk Hatta arızalandıklarında ilk akla gelen asansörün nerede olduğu sorusu oluyor ve kimse çok mecbur kalmadıkça kendi bacaklarını bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt