iltasyazilim
FD Üye
Sağlıklı Yaşam Sebze Haşlaması Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı yeşil mercimek
*2 adet kabak
*1 adet havuç
*1 adet kırmızı biber
*2 adet çeri domates
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet limon
*1 çay kaşığı himalaya ya da rafine edilmemiş deniz tuzu
*12 çay kaşığı karabiber
*1 diş sarımsak
Sağlıklı Yaşam Sebze Haşlaması Tarifi Yapılışı Öncelikle sebzelerimizi ve mercimeğimizi güzelce yıkıyoruz daha sonra da tazecik minik sebzelerimizi normalden biraz daha kalınca doğramaya
başlıyoruz(Mühim olan sebzenin içindeki lifleri çok fazla parçalamamak) Kabakları ve havuçları yuvarlak biberleri ise dikey şekilde doğruyoruz tüm bunları yaparken bir yandan da ketılda suyumuzu kaynatıyoruz Sebzeleri biraz diri sevdiğim ve böyle daha sağlıklı olduğunu bildiğimiz için yıkamış olduğumuz mercimekleri önceden tencereye koyup üzerine kaynamış olan sudan 4 su bardağı koyuyoruz, 8 dakika haşlıyoruz Sonra özenle doğramış olduğumuz sebzeleri üzerine ekliyoruz 7 dakikada bu şekilde sebzelerimizi haşlıyoruz Altını kapattıktan sonra süzüp bir tabağa alıyoruz (Sizde benim gibi evinde çok haşlama yapanlardansanız haşlama teli edinerek hem sebzenize su değmeden hemde süzme derdiniz olmadan sebzeleri buharda pişirebilirsiniz) Üzerine tontiş çeri*domateslerimizi doğradıktan sonra farklı minicik bir kasede zeytinyağı, ince ince doğranmış ya da dövülmüş sarımsak, karabiber, tuz ve taze sıkılmış limonu çay kaşığı yardımı ile karıştırdıktan sonra tabağımızın üzerinde gezdirip afiyetle yiyebilirsinizKim demiş sağlıklı yaşam yemekleri lezzetsiz ve yavandır diye!
*2 yemek kaşığı yeşil mercimek
*2 adet kabak
*1 adet havuç
*1 adet kırmızı biber
*2 adet çeri domates
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet limon
*1 çay kaşığı himalaya ya da rafine edilmemiş deniz tuzu
*12 çay kaşığı karabiber
*1 diş sarımsak
Sağlıklı Yaşam Sebze Haşlaması Tarifi Yapılışı Öncelikle sebzelerimizi ve mercimeğimizi güzelce yıkıyoruz daha sonra da tazecik minik sebzelerimizi normalden biraz daha kalınca doğramaya
başlıyoruz(Mühim olan sebzenin içindeki lifleri çok fazla parçalamamak) Kabakları ve havuçları yuvarlak biberleri ise dikey şekilde doğruyoruz tüm bunları yaparken bir yandan da ketılda suyumuzu kaynatıyoruz Sebzeleri biraz diri sevdiğim ve böyle daha sağlıklı olduğunu bildiğimiz için yıkamış olduğumuz mercimekleri önceden tencereye koyup üzerine kaynamış olan sudan 4 su bardağı koyuyoruz, 8 dakika haşlıyoruz Sonra özenle doğramış olduğumuz sebzeleri üzerine ekliyoruz 7 dakikada bu şekilde sebzelerimizi haşlıyoruz Altını kapattıktan sonra süzüp bir tabağa alıyoruz (Sizde benim gibi evinde çok haşlama yapanlardansanız haşlama teli edinerek hem sebzenize su değmeden hemde süzme derdiniz olmadan sebzeleri buharda pişirebilirsiniz) Üzerine tontiş çeri*domateslerimizi doğradıktan sonra farklı minicik bir kasede zeytinyağı, ince ince doğranmış ya da dövülmüş sarımsak, karabiber, tuz ve taze sıkılmış limonu çay kaşığı yardımı ile karıştırdıktan sonra tabağımızın üzerinde gezdirip afiyetle yiyebilirsinizKim demiş sağlıklı yaşam yemekleri lezzetsiz ve yavandır diye!