Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlıksız oyuncaklar tehlike saçıyor!

Sağlıksız oyuncaklar tehlike saçıyor!
0
102

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
Evlatlarımızın hoşça vakit geçirmesinden, oyalanmasından ve eğitiminden birçok ortamda kullandığımız oyuncaklar kalite ve sıhhat cihetinden dikkat edilmediği takdirde büyük riskler içeriyor.

Günümüzde büyüyen ve yaygınlaşan oyuncak kolu maatteessüf ki merdiven altı ve sıhhatsiz üretim yapan ve bu eserleri satan işletmeciler ile sağlımızı tehdit ediyor. Birçok alerjik reaksiyon ve zehirlenmelere sebep olan bu eserler evlat sıhhati üzerinde önemli tehditlere sahip.

Yapılan ilmî araştırmalarda, sıhhatsiz oyuncakların olağandan çok daha ziyade fenol hususu ve toksit husus içermesi nedeniyle, evlat sıhhati ve gelişimi için riskler taşıdığı ve evlatlara büyük zararlar verebileceği ortaya çıktı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılan teftişlerde de daha evvel yüzlerce eser de inançsız olarak nitelendirilmişti.

Oyuncak Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Oyuncak alırken ucuz olmasına değil, sağlıklı ve eğitici olmasına dikkat edin.

Üzerinde kalite standartlarını gösteren CE işareti olmayan eserleri almayın.

Oyuncakların etiketinde yan alan üretici/ithalatçı haberine dikkat edin. Emniyetli satıcılardan eser alın.

Ikaz kısmını kesinlikle okuyun.

Evladınızın yaşına münasip eserleri satın alın.

Keskin kenarlı, sivri uçlu, küçük modül içeren oyuncakları yutulma riski ve vücuda zarar vermesi ihtimaline karşı tercih etmeyin.

Deforme olmuş, bed kokan, yumuşak plastikten yapılan oyuncakları satın almayın.

Tehlike arz edecek formda kırılmış yahut bozulmuş oyuncakları atın.

6 yaşından küçük evlatlara mıknatıslı oyuncaklar vermeyin.

Pilli ve bataryalı oyuncaklar ısınma ve akma riskine sahip olduğu için kesinlikle gözetim altında bulundurun.

Kolay alev alabilecek, parlayıcı oyuncaklar tercih etmeyin.

Yüksek sesli oyuncaklar işitme sıkıntıları yaratabilir.

Evlatlarınızı oyun sırasında kesinlikle gözetim altında bulundurun.

858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt